Fire dræbte ved buslulykke i Gedser

En svensk bus kilede sig i eftermiddag fast under et halvtag på en af pasboksene på havnen i Gedser. Der meldes om 18 kvæstede og fire dræbte. Ifølge Falck er der sendt 22 ambulancer til stedet fra Lolland, Falster og Sydsjælland.

En svensk bus kilede sig i eftermiddag fast under et halvtag påen af pasboksene på havnen i Gedser.

Ulykken, der kostede fire mennesker livet og kvæstede 18, sketeklokken halv fem, oplyser politiet i Nykøbing Falster.

Ulykken skete, da bussen var kørt fra færgen og satte kursenhjem mod Norrköping i Sverige. Passagererne var en blanding afkroatere og bosniere, oplyser politiet.

Der blev slået storalarm, da meldingen om ulykken indløb. Falcksinformationschef, Morten Jeppesen, oplyser, at der blev trukketambulancer fra hele Lolland, Falster og Sydsjælland tilulykkesstedet på Falsters sydspids.

I alt blev der sendt 22 ambulancer sammen med brand- ogredningskøretøjer og to akutbiler. Desuden var Falcks korpslæge påstedet sammen med et lægehold fra sygehuset i Nykøbing Falster.

Bussen kørte tilsyneladende ind i en bane ved pasboksene, dervar forbeholdt personbiler, og derfor var dobbeltdækkerbussen forhøj til at komme igennem.

Ikke første gang halvtag er skyld i ulykke

Pasboksen varstærkt beskadiget efter ulykken. Foto: DR, © DR

Busulykken var ikke den første, som paskontrollens halvtag harværet skyld i.

- Jeg ved, at for halvanden måned siden var der også et uheld.Men det var ikke så alvorligt, som det i aften, siger Scandlinesinformationschef, Gert Jakobsen, til Ritzau.

Som operatør af færgeruten i Gedser står Scandlines også fordriften af havneanlægget. Halvtaget blev bygget for at sikre, atpas- og toldkontrol kunne foregå i tørvejr.

- Men nu har vi besluttet, at vi skærer taget af bygningen forat undgå flere ulykker, oplyser informationschefen.

Der er endnu uklart, hvorfor chaufføren på den svenskedobbeltdækkerbus kørte ind under det alt for lave halvtag.

- Vi mente selv, at vi havde et omfattende system med roterendelys, der er knyttet til en højdemåler. Det blev afprøvet så sentsom i fredags. Men vi må konstatere, at der altså alligevel er sketen alvorlig ulykke, siger Gert Jakobsen.

Facebook
Twitter