Fire mænd idømmes fængsel og millionbøder i stor svindelsag

Der er i dag faldet dom i en sag om moms- og skattesvindel for millioner af kroner i rengøringsbranchen.

Københavns Byret idømmer fire mænd mellem tre og seks års fængsel i sag om moms- og skattesvig i rengøringsbranchen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Fire mænd er i Københavns Byret idømt mellem tre og seks års fængsel i sag om moms- og skattesvig i rengøringsbranchen.

De idømmes desuden bøder på mellem 52 millioner og 117 millioner kroner. Desuden skal de betale beløb svarende til de enkelte bøder tilbage til Skat.

De fire mænd er kendt skyldige i at have arrangeret systematisk svindel med moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag for sammenlagt cirka 117 millioner kroner.

Stråmænd står som ejere

Svindlen blev begået i 14 forskellige selskaber fra 2011 til 2014. De tiltalte har alle nægtet sig skyldige i det, der populært kaldes kædesvig. Det er systematisk skatte- og momskriminalitet, der typisk begås af underleverandører i servicebranchen.

Et kendetegn ved kædesvig er, at det er svært at gennemskue, hvilket selskab der udfører de enkelte serviceydelser, og hvem der er de enkelte selskabers reelle ejere, fordi der er brugt stråmænd.

Kun én af de dømte i den aktuelle sag - en 38-årig mand - menes at have været involveret i alle dele af svindelsagen. For den rolle idømmes han seks års fængsel og en bøde på 117 millioner kroner.

To af de dømte ankede dommen på stedet, mens to udbad sig betænkningstid.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter