Fire sårede betjente er stadigvæk på hospitalet

- Vi var klar over, at der var en risiko for, at noget sådant ville ske, siger formanden for Dansk Politiforbund.

Formand for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt (© DR)

Fire af de fem betjente, som blev såret af skud ved terrorangrebene mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og synagogen i Københavns Indre By, er stadigvæk indlagt på hospitalet.

Kun en såret betjent er altså blevet udskrevet.

Det skriver Ritzau.

Tidligere har formanden for Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, ellers været citeret på jp.dk for, at fire ud af de fem betjente er udskrevet. Det er altså ikke korrekt.

Rystet og chokeret

Claus Oxfeldt siger desuden, at de danske politibetjente i et vist omfang var forberedte på, at det kunne ske et angreb mod dem og henviser til, at Islamisk Stat i december oplyste, at de ville gå efter politibetjente i vestlige lande, oplyser han.

- De gik efter at dræbe europæiske politifolk. Efter det terrorangreb, der var i Frankrig, og dét, der skete i Belgien, har vi været klar over, at det var en ny situation - også for dansk politi, siger Claus Oxfeldt.

Derfor har Dansk Politiforbund blandt andet sikret adgangen til sine lokaler, hvor offentligheden før havde fri, uhindret adgang, siger han.

- I dansk politi har vi været klar over, at der var en risiko for, at noget sådant ville ske, siger Claus Oxfeldt.

- Vi er et af verdens bedste korps

Han roser sine kolleger efter indsatsen, hvor den formodede gerningsmand søndag morgen blev skudt og dræbt, da politiet anråbte ham nær Nørrebro Station.

- Det viser, at vi har et professionelt politi. Vi lever op til det, man siger om dansk politi: At vi er et af verdens bedste. Det lyder helt banalt, men vi er gode til at tænker selv og handle, siger Claus Oxfeldt.

/ritzau/

Det har tidligere fremgået af denne artikel, at fire ud af de fem sårede politibetjente er udskrevet fra hospitalet. Det er efterfølgende blevet rettet i artiklen.