Tema Grænsekontrol

Fire utilfredse asylansøgere blokerer forsat vej i Haderslev

Asylansøgere er utilfredse med indkvarteringsforholdene i teltlejr. Fredag aften opholder fire asylansøgere sig endnu på vejen.

- De er utilfredse med indkvarteringsforholdene og maden, selvom de ikke har været inde endnu, fortæller vagtchef Erik Lindholt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Syd- og Sønderjyllands Politi har fredag afspærret et område omkring et asylcenter på Vilstrupvej i Haderslev, fordi nogle asylansøgere har taget ophold på vejen. De er utilfredse med indkvarteringsforholdene i centret.

Fredag aften opholder fire asylansøgere sig på vejen, der fortsat er spærret, oplyser vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Asylcentret er indrettet ved beredskabscentret i Haderslev.

- De er utilfredse med maden eller indkvarteringen. Jeg kan forestille mig, at det er, fordi de skal bo i telte, siger Erik Lindholdt.

I alt 60 asylansøgere ankom til asylcentret først på eftermiddagen fredag og valgte at blokere vejen ud for centret i protest mod forholdene.

Der er tale om unge mænd, der fortrinsvis kommer fra Syrien.

Politiet valgte at lade asylansøgerne sidde og spærre trafikken omkring centret.

I løbet af dagen har hovedparten af asylansøgerne ladet sig overtale til at tage ophold på centret, men sidst på aftenen holdt fire stand på vejen.

Ifølge TV Syd er teltlejren placeret på boldbanerne på Beredskabsstyrelsens område.

Lejren, der er beregnet til at huse enlige mænd blandt asylansøgerne, blev etableret i juni sidste år.

/ritzau/