Fitnesscentre må åbne i dag: Håndvægte skal sprittes efter hvert brug, måtter skal fjernes

Hvis motionscentre vil åbne fra i dag, skal de leve op til en række retningslinjer.

En politisk aftale, der faldt på plads i weekenden, betyder, at fitnesscentre igen må åbne. (Arkivfoto) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Artiklen er opdateret klokken 08.47 med en kommentar fra Sats.

Hvis man har trang til tunge håndvægte og en svedig time på motionscyklen, har man længe skullet tænke i alternative løsninger.

For da statsminister Mette Frederiksen (S) i marts annoncerede, at store dele af vores samfund skulle lukkes ned, omfattede det også landets fitnesscentre.

Siden da har de holdt lukket, men en ny politisk aftale fra weekenden betyder, at der fra i dag igen er mulighed for at pakke tasken og få sved på panden, når fitnesscentrene atter må slå dørene op.

Det kommer dog til at foregå noget anderledes, end du er vant til.

Ifølge retningslinjerne fra Kulturministeriet er der en række særlige retningslinjer, som centrene skal leve op til, hvis de vil åbne i dag.

Det medfører store krav til rengøringen, for ifølge retningslinjerne skal samtlige redskaber og maskiner sprittes af efter hver benyttelse.

Derudover skal der ved indgangene tælles, hvor mange personer der kommer ind, så man sikrer, at de generelle regler om afstand overholdes. Som udgangspunkt skal man holde en meters afstand. Ved "fysisk anstrengelse" er anbefalingen to meter, skriver ministeriet uden at uddybe det.

Derudover skal man kigge langt efter alt svedabsorberende udstyr, der tæller yoga- og træningsmåtter, sandsække, boksehandsker.

- Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning, lyder det i retningslinjerne.

De store åbner ikke i dag

Det var lørdag aften, at regeringen og Folketingets øvrige partier blev enige om, at indendørs idræts- og foreningsliv kan genåbne fra i dag. Foruden fitnesscentre gælder det blandt andet svømmehaller, lege- og badelande og spillehaller.

Det sker som en del af fase 3 i genåbningen af samfundet.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan åbne op for, at danskerne igen kan komme ud i foreninger og idrætslivet og røre sig. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lød det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

Landets største fitnesskæde, Fitness World, oplyste i går, at man ikke åbner i dag. Det skete dog, inden Kulturministeriets retningslinjer blev offentliggjort.

Heller ikke Sats åbner i dag, fortæller marketingsdirektør og forretningsudvikler Susanne Dam.

- Vi mangler stadig at få gennemgået de endelige retningslinjer fra regeringen. Men vi er rigtig godt på vej, og vi tilbagekalder alle vores medarbejdere her klokken 9, og så går vi i gang med at introducere dem for de nye retningslinjer, sagde hun tidligere på morgenen.

Bliv vist rundt i Sats på Østerbro i København:

Facebook
Twitter