Fitnessglade kvinders dopingbrug bekymrer eksperter

Anti Doping Danmark ser en tendens til, at doping blandt kvinder bliver mere udbredt.

Sportsgrene som bikinifitness bliver mere og mere populære blandt kvinder. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

For nogle kvinder er det ikke længere nok at træne for at opnå den krop, de ønsker sig. Det siger Anti Doping Danmark, som i en ny rapport skriver, at de inden for det seneste år har fået flere og flere henvendelser om kvinder, der doper sig.

Det er især personale og andre medlemmer i landets fitnesscentre, som ringer ind om kvinder, de har mistænkt for at bruge skrappere midler end vægtstangen for at opnå større arme og smallere taljer.

- Vi får henvendelser om unge kvinder, som fitnesspersonale eller andre medlemmer bliver bekymrede for. Piger, som måske kommer til at være lidt åbne om, at de har gang i nogle stoffer, som ikke bliver tolereret ude i de her centre, siger Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulent i Anti Doping Danmark.

Selvom Anti Doping Danmark ikke kender det fulde omfang, har udviklingen fået institutionen til at ansætte en ny, kvindelig fitnesskonsulent, som skal arbejde målrettet med at komme dopingen til livs blandt kvinder.

Risikerer barnløshed

Og det er en rigtig god idé, mener Caroline Kistorp, der er overlæge ved Herlev Hospital. Hun forsker i doping og er enig med Anti Doping Danmarks vurdering af, at flere kvinder doper sig.

- Vi har klart en fornemmelse og et stærkt indtryk af, at der er flere og flere kvinder, der misbruger forskellige anabolske steroider, siger hun.

Hårtab, bumser og en dybere stemme er alle kedelige konsekvenser ved at dope sig, men der kan være særlige bivirkninger for kvinder. Fordi doping blandt kvinder er en forholdsvis ny tendens, kender man endnu ikke alle følgerne.

- Det er så forholdsvis nyt, at de gør det, at vi ikke ved, om de om ti år kommer dumpende ind i fertilitetsklinikkerne, fordi de ikke kan få børn længere, siger Caroline Kistorp.

Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulentkonsulent hos Anti Doping Danmark, råder også de fitnessglade kvinder til at fokusere på at træne sundt.

- Træning er godt, men det er også vigtigt at holde fokus på, hvornår det sunde holder op med at være sundt, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter