Fjerde dansker smittet med coronavirus

Personen har relation til det andet smittetilfælde, som blev konstateret fredag.

Den smittede person er en tæt kontakt til nummer to dansker, der blev smittet med COVID-19, og er derfor allerede i hjemmekarantæne, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse. (Arkiv) (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Endnu en dansker er smittet med coronavirus. Dermed er der nu konstateret fire tilfælde af coronavirus i Danmark.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er personen en tæt kontakt til den anden dansker, der blev syg med COVID-19, og er derfor allerede i hjemmekarantæne.

- Vi har allerede foretaget smitteopsporingen, og kontakterne er informeret, siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted i en pressemeddelselse.

Den danske mand, der fredag eftermiddag blev konstateret smittet med coronavirus, gik ifølge Sundhedsstyrelsen med symptomer i ni dage, før han kontaktede egen læge.

Den smittede kom ifølge Sundhedsstyrelsen hjem fra skiferie i Norditalien i midten af februar og blev syg med hoste og feber tre dage efter sin hjemkomst.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger i pressemeddelelsen, at det er vigtigt, at man ringer til egen læge eller lægevagten, hvis man inden for de sidste 14 dage har været i områder med udbredt transmission af COVID-19 og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød eller har været i tæt kontakt med en person, der er mistænkt eller har fået påvist sygdommen og har de samme symptomer.

Sundhedsstyrelsen holder i morgen pressemøde om status på coronavirus i Danmark, hvor også Styrelsen for Patientsikkerhed vil svare på spørgsmål.