Flag, boksekampe og gallamiddage: Se her, hvad danske hospitaler får i gave

Kreativiteten er stor, når velgørende donorer forærer andet end pengebeløb til de danske hospitaler.

Kreativiteten er stor, når landets hospitaler skal have gaver. (Foto: Mads Rafte Hein © DR)

Danske hospitaler har siden 2009 fået lidt over 225 millioner kroner ind i gaver fra velgørere.

Det er dog langt fra altid, at donationerne kommer som pengegaver. Indimellem sker det også at gaver afleveres, og her kan kreativiteten være stor.

Det er særligt børneafdelingerne, der ofte får gaver i naturalier. Der er mange gange tale om playstations, ipads, computere og tilbehør, ligesom bamser også er i højsædet.

Pjerrot og Rasmus Seebach

Eksempelvis har Odd Fellow Logen foræret bamser i hundredvis til Børn og ungeklinikken på Sygehus Sønderjylland to år i træk.

Men indlagte børn på landets børneafdelinger har også haft andre oplevelser. Eksempelvis har sangeren Rasmus Seebach doneret sig selv til børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Her har børnene i øvrigt også haft besøg af Pjerrot fra Cirkus Arena.

Endelig har børnene også fået foræret en flagfane fra Brandvæsenet og en gallamiddag på en koloni fra Food College.

Sved på panden

På børneafdelingen på Kolding Sygehus er der lidt mere action over en af gaverne. De har nemlig af Nordic Fight Night fået foræret billetter til en boksekamp.

Børnene på Børne- og ungeklinikken på Sygehus Sønderjylland har i stedet fået lov til selv at få sved på panden. City Fitness i Sønderborg har nemlig doneret en dag med fitness og motion til afdelingen.

Det er dog ikke udelukkende børn, der får gaver i form af naturalier. Eksempelvis har Nyreforeningen doneret sengecykler til dialyseafdelingen på Hospitalsenhed Vest i Region Midtjylland, mens Hjertemedicinsk afdeling på Rigshospitalet har fået doneret et maleri af kunstneren Thomas Eje.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk