Flere anholdt for mordplaner mod bladtegner

Ved en stor aktion har politiet til morgen anholdt flere personer, som mistænkes for planer om at myrde bladtegner Kurt Westergaard. Aktionen fandt sted klokken 4.30 i morges.

JP's bladtegner Kurt Westergaard er manden bag den måske medy omtalte af de 12 muhammedtegninger, den med bomben i turbanen. (Foto: © Preben Hupfeld, Scanpix)

Ved en stor aktion har politiet til morgen anholdt flere personer, som mistænkes for planer om at myrde bladtegner Kurt Westergaard. PET siger, at formålet med aktionen er at forhindre et terrorrelateret drab.

MediaLinks:

Aktionen fandt sted klokken 4.30 i morges i Gellerup Plan i Århus.

PET's chef, Jakob Scharf, skriver i en pressemeddelelse, at de anholdte gennem længere tid er blevet overvåget.

Ingen unødig risiko

- PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet. Nattens indsats skal således først og fremmest ses som en præventiv foranstaltning, hvor målet er at forhindre en lovovertrædelse i at blive begået, skriver Scharf i en pressemeddelelse.MediaLinks:

PET's tidligere operative chef, Hans Jørgen Bonnichsen, beskriver den situation, som PET har stået i, som et klassisk dilemma. Spørgsmålet er hvornår, myndighederne skal gribe ind.

Mest omtalte tegning

Kurt Westergaard er en af de 12 tegnere, som den 30. september 2005 offentliggjorde en tegning af den muslimske profet Muhammed.

Westergaards tegning blev en af de mest omtalte, han tegnede Muhammed med en bombe i turbanen.

Jyllands-Postens chefredaktør, Carsten Juste, kan ikke sige meget om aktionen, men siger, at ledelsen har været bekendt med sagen i nogle måneder.

- Vi er glade for at politiet nu har slået til og tilsyneladende har gennemført en vellykket operation, siger Carsten Juste.

Han tilføjer, at Kurt Westergaard efter omstændighederne har det godt.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532898ce6187a21a38d59bfahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532898cf6187a21a38d59bfd