Flere anmelder naboen for ulovligheder

Stadig flere kommuner opfordrer ifølge Politiken lørdag borgerne til at anmelde naboen, genboen eller arbejdskollegaen, hvis de hæver sociale ydelser, de ikke er berettiget til.

Flere og flere anmelder naboer for ulovligheder. (arkivfoto) (Foto: Jacob Topsøe © Dr)

Furesø, Gribskov, Hillerød og Frederikssund er blandt de kommuner, der inden for det seneste halve år har givet borgerne mulighed for at melde hinanden. Og flere er på vej, skriver Politiken.

Flere muligheder

Anmeldelserne kan enten ske ved et opkald til kommunens kontrollanter eller på den kommunale hjemmeside, hvor et særligt skema giver borgerne mulighed for at beskrive bedrageriets karakter og navn og adresse på den formodede bedrager.

I Gribskov kan borgerne ligefrem vedlægge foto af de umoralske medborgere eller henvise til en Facebookprofil.

60 anmeldelser

- Hidtil har vi ikke aktivt opfordret borgerne til at give os anonyme tip, men tiderne har ændret sig, vi befinder os i en økonomisk krise, snyderiet vokser og tolerancen falder, siger Annette Larsen, leder af kontrolgruppen i Gribskov Kommune til Politiken.

Kommunen har på et halvt år har modtaget 60 henvendelser om socialt bedrageri, og de har indtil videre sparet kommunen for 1,3 millioner kroner.

Det vælter ind

- Vi har så mange sager, at vi har svært ved at følge med, siger Thomas Jakobsen, direktør for Borgerservice i Københavns Kommune til Politiken.

Her har to ekstra medarbejdere netop fået plads i kommunens særlige kontrolgruppe, der nu beskæftiger otte ansatte i jagten på sociale bedragere.

Sidste år hentede gruppen 16 mio. kroner hjem til kommunen, i år er målet 18 mio.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter