Flere ansatte i svømmehaller overfaldes

Lunten er blevet kortere i svømmehallerne. Flere ansatte er de seneste to år blevet udsat for vold og trusler.

Flere voksne badegæster i landets svømmehaller har svært ved at acceptere at blive irettesat af personalet. (© DR)

Fulde og aggressive badegæster plager i højere grad de ansatte i landets svømmehaller og svømmebade.

Der er tale om vold og dødstrusler, efter at personalet har bedt dem dæmpe sig, vaske sig inden badning eller give de mindste en ble på i bassinet.

Problemet er både grupper af børn og unge på udkig efter ballade, og forældre, der ikke finder sig i at blive irettesat af de ansatte i svømmehallen.

Ifølge fagforbundet FOA er der tale om en ny tendens, og det får arbejdsmiljøkonsulent Charlotte Bredal til at tale om et behov for dørmænd i svømmehallernes indgang.

Bliver forfulgt privat

- Der er tale om alt lige fra de små sager, hvor mindre uenigheder eskalerer til de mere groteske og ekstreme tilfælde, hvor nogen bliver direkte forfulgt privat, siger hun.

Der er sjældent tale om forfølgelse i privaten, men Charlotte Bredal nævner et tilfælde, hvor en bademester blev opsøgt ved sit hjem og fik dækkene på bilen skåre op efter en uoverensstemmelse i svømmehallen.

Kortere lunte

Hun mener, at lunten helt klart er blevet kortere hos brugerne, og at der derfor stilles store krav til personalets evner til at håndtere konflikter.

I Slagelse Svømmehal har personalet været nødt til i 15 tilfælde på et år at tilkalde politiet, fordi grupper af unge nydanskere, ifølge livredder Michael Alm, bevidst har terroriseret alle i svømmehallen.

Facebook
Twitter