Flere bliver ‘pensions-millionær’: Dan fra Brøndby er 37 år, tømrer - og millionær

Se hvor mange af arbejderfagets pensionsmillionærer, der bor i din kommune.

37-årige Dan Bieber Beck er nyslået pensionsmillionær. På fem år er mængden af pensionsopsparere med mere end million på kontoen i arbejderfag vokset med 1800 procent. (Foto: PRIVATFOTO)

Hvert vinduesfag vejer 150 kilo. Før montering skal det slæbes hen over altaner, løftes op og ind i de tomme huller. Det er hårdt arbejde nu, men Dan Bieber Beck glæder sig over, at det kommer ham til gode senere.

Han er 37 år gammel, tømrer på akkordarbejde og nykåret ‘pensions-millionær’.

- Det betyder, at jeg snart kan drosle lidt ned for akkordarbejdet. Nu ved jeg, at der står nogle penge på kontoen. Jeg topper i tømrerfaget nu og kan godt mærke på kroppen, at jeg er blevet ældre. Når jeg bliver 50 år kommer jeg ikke til at smide så meget ind, som jeg gør nu, siger Dan Bieber Beck.

Tømreren fra Brøndby er langt fra alene.

Steget 1.800 procent på fem år

Netop nu runder flere og flere helt almindelige lønmodtagere pensionsopsparingens første, store milepæl på en million kroner.

På kun fem år er antallet af såkaldte ‘pensionsmillionærer’ vokset fra 4.100 til 75.300. En stigning på 1.800 procent eller hvad der svarer til, at landsbyen Høng i nordsjælland gror fra landets femtestørste by Esbjerg i indbyggertal.

- I dag kan vi sende almindelige lønmodtagere på pension til en levestandard, der er tæt på den, de havde som aktive. Det er måske den største, socialpolitiske reform i vores levetid, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør for Pension Danmark.

Selv om en million kroner langt fra er nok til et pensionist-liv i sus og dus, er det en slags gylden milepæl i et opsparingsforløb.

- Det tager rigtig lang tid at komme til den første million, men på grund af renters rente-effekten går det hurtigere derfra. Det tager i gennemsnit 22 år at nå den første og 10 år til den næste, siger Laila Mortensen, administrerende direktør for Industriens Pension.

Får 18.800 pr. måned

Et regneeksempel fra Pension Danmark viser, at en typisk tømrer, der bliver pensionsmillionær som 40-årig, vil få knap 18.800 kroner udbetalt efter skat hver måned efter sin pension, hvis han arbejder til han bliver 71 år gammel. Inklusiv folkepension samt atp.

37-årige Dan Bieber Beck har endnu ingen planer for sit otium. Det er endnu alt for langt væk. Men han er tilfreds med, at han nåede pensionsmillionen, mens kroppen stadig ville være med.

- Det var 100 procent planen. Det er bare med at få den fyret af, mens man har kræfterne til det. Få hevet nogle monetos hjem, siger Dan Bieber Beck.

Facebook
Twitter