Flere danske mænd ønsker en russisk kvinde som kone

Stadig flere danske mænd vælger at gifte sig med en russisk kvinde. 5.000 mænd har i øjeblikket en hustru fra et af de tidligere sovjetlande.

Flere og flere danske mænd siger "Da" til en russisk kvinde. (Foto: DR © DR)

Stadig flere danske mænd vælger at gifte sig med en russisk kvinde.

Trods stramme regler for at få lov til at bo her i landet er antallet af russiske kvinder mere end fordoblet de sidste fem år. I øjeblikket har omkring 5000 danske mænd en hustru fra et af de tidligere sovjetlande, og tallet stiger hurtigere end nogensinde.

Hvor kvinder fra Thailand tidligere indtog en klar førsteplads i kategorien 'alternativt hustruvalg', er russiske kvinder nu helt klart det foretrukne valg, skriver Ekstra Bladet.

Klarer hjemmet

Mandeforsker Thomas Gitz-Johansen fra Roskilde Universitetscenter har skrevet en rapport om danske mænd, der har giftet sig med en russisk kvinde.

Han siger, at mange midaldrende mænd ønsker at finde en kone, der vil tage sig af hjemmet og børnene, mens de selv koncentrerer sig om karrieren.

-Flere har forgæves forsøgt at finde en dansk kvinde, der vil leve på den måde. Hvad angår yngre mænd, så handler det også om spænding. At finde en kvinde, der gør mere ud af sine feminine sider og samtidig sætter en ære i at kæle for mandens seksualitet,, siger Gitz-Johansen.

Gang i hormonerne

Ekstra Bladet har også talt med indehaver af kontaktbureauet Music of Chance, Svetlana Demidova, som i årevis har arrangeret kærlighedsmøder mellem danske mænd og russiske kvinder.

- I øjeblikket er der for alvor gang i hormonerne. Alle mine ture er booket op, fortæller hun til avisen.

ExternalContent

Facebook
Twitter