Flere DR-programmer udgår onsdag og torsdag

På grund af nedlæggelse af 382 stillinger, herunder 205 planlagte fyringer, udkommer en række programmer fra DR Nyheder ikke.

Flere programmer på både tv og radio udgår onsdag og torsdag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En række programmer bliver onsdag og torsdag påvirket af den spareplan, som DR har iværksat.

Onsdag fik 205 DR-medarbejdere besked på, at DR har i sinde af fyre dem. Sammenlagt bliver 382 stillinger nedlagt på grund af planen, som er en konsekvens af den medieaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik tidligere på året.

Det er ikke muligt at udkomme med en række programmer, da onsdagens besked påvirker så stort et antal.

Derfor udgår DR2 Dagen, Deadline, TV-Avisen 19.55, Vores Vejr, Orientering og LIGA onsdag. Følgende programmer sendes i kortere udgaver: Radioavisen, TV-Avisen 18.30, TV-Avisen 21.30.

Torsdag udgår P1 Morgen.

Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, forklarer:

- Ledelsen har forståelse for, at dagens udsendelser bliver kortere end sædvanligt, og at enkelte programmer og udsendelser helt udgår. Det er en hård dag, som påvirker alle i DR, og derfor påvirker det vores indhold, siger han.

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger også, at det har været en hård dag.

- Dette er en af de sværeste og længste dage nogensinde for alle i DR. Vi har sammen med de faglige organisationer gjort vores yderste for at reducere antallet af påtænkte afskedigelser, og det er lykkedes at begrænse det til 205. Men det er stadig et meget, meget stort antal medarbejdere, som har oplevet, at der er blevet grebet ind i deres liv på en måde, som de ikke selv har ønsket, siger hun i en pressemeddelelse.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter