Flere færger forlænger gratis tur for gående og cyklister

Færgeselskaberne, der tilbyder det, får fortsat tilskud fra staten.

Flere færger vil også sejle gratis i august og september, hvis du kommer på gåben eller cykel. Ærøfærgen er en af dem. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De seneste uger har de danske øer haft markant flere besøgende, efter 53 færgeruter blev gjort gratis for cyklister og gående i hele juli måned.

Det har været så populært, at nogle nu vælger at forlænge ordningen og også gøre færgerejserne gratis i august og september. DR Nyheder har kendskab til ti færgeruter.

Blandt andet færgen mellem Samsø og Hou i Jylland. Her forlænges gratisordningen for cyklister og gående, og bilprisen bliver sat ned til 79 kroner per vej.

- Når vi får tilskud fra staten, så giver det rigtig god mening at fortsætte ordningen. Så har alle, der har et ønske om at besøge Samsø, mulighed for at komme hertil gratis, siger Carsten Kruse, der er direktør for Samsø Rederi, der står for færgeruten.

Markant flere besøgende

Ifølge Carsten Kruse har de seneste måneder været en intens periode, hvor man først mistede alle kunder under nedlukningen og nu står med passagertal, der aldrig har været højere.

- Det har været massivt. Vi har fire-femdoblet antallet af gående og cyklister i forhold til normalt. Vi har 1.000 cyklister om dagen i denne tid. Normalt har vi 4.000 i hele juli, siger han.

Også mange andre øer har oplevet langt flere besøgende end tidligere. Ifølge nogle har det været alt for meget i forhold til, hvad der er plads til på de små øer. Blandt andet er beboere på Fanø og Fur trætte af, at der er kommer så mange turister. Her har man endnu ikke besluttet, om færgeturene fortsat skal være gratis.

Carsten Kruse fra Samsø Rederi holder fast i det positive til spørgsmålet om, hvorvidt der kommer for mange turister til Samsø.

- Jeg er den forkerte at spørge, da det er min forretning. Jeg har det fint med det, selvom jeg også selv bor på øen. Det er fantastisk at se så mange mennesker, der har lyst til at besøge vores ø og opleve den, siger Carsten Kruse.

For august og september er 32 færgeruter omfattet af regeringens sommerpakke 2 og tiltag om billigere færger i august og september for at hjælpe turismen.

Nedenfor kan du se, hvilke færger, der indtil videre har valgt at forlænge perioden for gratis færgeture for gående og cyklister:

 • Tunøfærgen: Cyklister og gående er gratis.

 • Ærøfærgerne: Passager, cykel, knallert, elbil, MC og handicapbil er gratis. Bil, trailer, campingvogn, autocamper og bus koster 5,00 kr. pr. enkelt tur.

 • ÆrøXpressen: Personer, cyklister, personbiler med hvide plader, motorcykler, campingvogne, autocampere er gratis.

 • Samsøfærgen: Cyklister og gående er gratis. Bilprisen sættes ned til 79 kroner per vej.

 • Færgen til Femø, Fejø og Askø: Cyklister og gående er gratis.

 • Bjørnøfærgen: Cyklister og gående er gratis.

 • Orøfærgen: Gående, cyklister, personbiler, motorcykler og knallerter er gratis, indtil midler er opbrugt.

 • Venøfærge: Cyklister og gående er gratis til og med 9. august.

 • Baagøfærgen: Cyklister og gående er gratis til og med 13. september

 • Strynøfærgen: Cyklister og gående er gratis - indtil videre kun i august.

 • Kilde: Hjemmesider og rundringning

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk