Flere flygtninge hertil i 2011

Næsten dobbelt så mange flygtninge forventes til Danmark i forhold til sidste år. Utroskab og familiefejder giver flygtningestatus til flere.

SF understreger vigtigheden af, at Danmark lever op til konventionerne og ikke sender folk ud til tortur og død (arkivfoto). (Foto: Mikkel Møller Jørgensen © Scanpix)

Udlændingeservice forventer, at 2850 flygtninge i år får opholdstilladelse i Danmark og skal fordeles til integration i kommunerne.

Det er næsten dobbelt så mange som 2010-forventningen på 1500 og det højeste tal, siden VKO-flertallet fik fuld kontrol over udlændingepolitikken, skriver Jyllands-Posten.

Private årsager giver flygtningestatus

Stigningen skyldes ifølge avisen blandt andet, at flere end nogensinde påkalder sig - og får - såkaldt beskyttelsesstatus.

Det er personer, der ikke lever op til kravene i flygtningekonventionen, men er flygtninge af mere private årsager.

Det kan være trusselsbreve, voldelige stridigheder om jord, familiefejder og frygt for overgreb, efter at ægtemanden opdagede årelangt utroskab, skriver Jyllands-Posten.

Ordningen blev indført i 2002. Første år fik blot tre personer beskyttelsesstatus, mens det fra januar til oktober 2010 var 580.

DF kræver forklaring

Dansk Folkeparti bryder sig ikke om de nye tal, og integrationsordfører Peter Skaarup bebuder, at partiet vil udbede sig en forklaring.

SF's integrationsordfører, Astrid Krag, understreger til gengæld vigtigheden af, at Danmark lever op til konventionerne og ikke sender folk ud til tortur og død.

- Det gælder også for æresdrab, siger hun til Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk