Flere flyruter åbner: Sådan forbereder du dig på sommerens flyrejse

Krav om mundbind, men ingen mad. Flere ting er ændret ved sommerens flyafgange.

Den 25. juni kommer Statens Serum Institut med en liste over åbne og ikke-åbne lande. De rejsevejledninger vil gælde fra den 27. juni. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Måske er du så småt begyndt med planlægningen af din sommer i udlandet, efter regeringen i dag præsenterede nye retningslinjer for, hvilke lande danskerne kan rejse til.

Den endelige liste over åbne lande kommer torsdag d. 25. juni, men indtil da kan du læse denne guide til, hvad du skal vide, inden du rejser og under selve rejsen.

Inden flyrejsen

Flere flyselskaber har indført begrænsninger på det antal håndbagager, man kan tage med ombord. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Inden rejsen begynder, er det en god idé at tjekke sit flyselskabs hjemmeside. Mange selskaber opfordrer nemlig de rejsende til at tjekke ind hjemmefra – nemlig for at begrænse kontakt med lufthavnspersonale. Nogle flyselskaber har også indført begrænsninger på håndbagage. Så hvor man før kunne pakke til rejsen i mere end et stykke håndbagage, vil man i nogle tilfælde skulle begrænse det til ét.

Derudover er det en god idé at tage mod lufthavnen i god tid, da lufthavnene herhjemme melder om, at der kan være længere ventetid end normalt.

Ankomst i lufthavnen

De blå prikker skal huske os på, at vi stadig skal holde en meter fra næsetip til næsetip. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Ved ankomsthallen, i sikkerhedskontrollen og ved check-in vil du støde på anmærkninger i gulvet, som minder dig om, at du skal huske at holde afstand. For ligesom resten af landet gælder kravet om den ene meters afstand også i lufthavnen.

Den gode hygiejne og håndspritten kan du også godt pakke med. Københavns lufthavn Kastrup tillader i nogle tilfælde håndsprit på mere end 100 mililiter gennem sikkerhedskontrollen. Ellers vil der i lufthavnene være placeret standere, hvor du undervejs på din rejse kan spritte af.

Mundbind i lufthavnen og på fly

Hvis man ikke har fået en mask med hjemmefra, kan man købe det i lufthavnene. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Et mundbind, som dækker fra næseryggen til hagen er i, de fleste lufthavne et krav – og det er ens eget ansvar at skaffe det. Man kan købe det i lufthavnene, når man ankommer, og hvis man skal ud og rejse længere, kan det være en idé at købe flere end et. Flere flyselskaber kræver nemlig, at de rejsende bærer mundbind, og Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur anbefaler, at man skifter mundbindet hver fjerde time.

Mad og drikke

Man skal kigge længe efter flymaden - mange selskaber har sat mad og drikke på pause. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

På nogle flyruter skal man kigge langt efter servering af både mad og drikke ombord. Flere flyselskaber melder om begrænset service, så man kan med fordel tage ekstra med hjemmefra. På flyselskabernes hjemmesider, kan du se, hvor bespist du kan blive ombord på dit fly.

Ændringer ombord

Hvis du plejer at bruge puden til at læne dig hoved ad, må du selv have den med. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Hvis du har tendens til at fryse i de øvre luftlag, skal du selv have tæppe med. Foruden tæpper er puder hos mange flyselskaber pakket væk for at undgå smitte. De magasiner, der plejer at hænge på sædet foran dig, vil i mange fly heller ikke hænge fremme.

Facebook
Twitter