Flere følger opfordring til at lade sig teste efter stor demonstration: 'Vi har haft omkring 400 flere bookinger'

Nogle har valgt at blive testet, fordi en person i Black Lives Matter-demonstration er smittet med coronavirus.

Det lader til, at folk har lyttet til gårsdagens opfordring fra myndighederne om, at alle, der har deltaget og stået tæt i menneskemængden i den 15.000 personer store Black Lives Matter-demonstration i København søndag den 7. juni, bør blive testet for coronavirus.

Ifølge beredskabsmanager i Region Hovedstaden Martin Fjordholt har der været flere reservationer af en test-tid end normalt.

- Vi kan se, at flere har booket tider siden i går. Status er, at vi i forhold til i går har haft omkring 400 flere bookinger. De næste dage er der også lidt flere bookinger, men ikke noget der er markant anderledes, i forhold til hvad vi har set det seneste døgn, siger han.

En af dem, der har valgt at blive testet i dag, efter meldingen om at en person i Black Lives Matter-demonstration er smittet, er Rasmus Christensen, der til dagligt studerer. Han bookede en tid med det samme i går og kan kun se det fornuftige i at lede sig teste.

- Jeg tænker, at det kun kan gavne. Og så er jeg også lidt nysgerrig. Det er det eneste ansvarlige, jeg kan gøre, siger han.

Hvilke forholdsregler tog du under demonstrationen?

- Jeg tog en bandana med som en form for ansigtmaske og forsøgte at holde afstand. Jeg gik med en enkelt kammerat med vores cykler, så vi var opmærksomme på at holde afstand, siger han.

Stadig nok kapacitet

En anden, der har været forbi testteltene i København i dag, er Mikkel Walldo. Han synes, at det gik fint med at holde afstand under demonstrationen.

- Jeg synes, at jeg tog ansvar for ikke at blive smittet og gik forholdvist langt bag i demonstrationen, så jeg ikke var så tæt med andre, og jeg bar mundbind.

Hvorfor har du alligevel valgt at blive testet?

- Jeg tænkte, at det var en mulighed for at tage ansvar for det, jeg har gjort og se, om jeg er blevet smittet eller ej.

Hvis der kommer en ny demonstration, hvordan vil det så påvirke din lyst til at deltage?

- Jeg tror, at jeg vil forholde mig, som jeg gjorde med den første. Hvis eksperterne inden demonstrationen siger, at der ikke er nogen stor risiko, så vil jeg ikke tøve med at tage af sted.

Selvom flere har booket tider til at få taget en prøve end på normale dage, så er testteltene stadig ikke fulde, fortæller Martin Fjordholt fra Region Hovedstaden.

- Der er kapacitet til omkring 3.600 prøvetider, og der er lidt over 3.000 bookinger i dag, så vi har ikke nået vores maks, men vi har set en større stigning end normalt.

Facebook
Twitter