Flere forsikringer er steget med over hundrede procent

Flere forsikringspræmier er steget markant, og det skyldes blandt andet skybrud og hårde vintre, forklarer Forsikring & Pension.

Dyrere forsikringer er en realitet for mange danskere. Og præmiepriserne er for nogle kunder steget med over 100 procent. Hvis du har fået stjålet din cykel mange gange, eller bor i et hus med stråtag, eller kun har én forsikring, risikerer din forsikring nemlig at stige markant.

- Min ulykkesforsikring er lige pludselig steget fra 224 kroner årligt til 650 kroner. Og det er jo en meget stor stigning, siger pensionist Henny Petersson, til dr.dk.

- Det gør mig vred

For en måned siden modtog Henny Petersson et brev, hvor hun blev varslet om en stigning. Men hun ved ikke, hvorfor det netop er hende, der skal betale mere for sin forsikring.

- De skrev til mig, at de var nødt til at sætte den op, fordi de har haft mange skader inden for den seneste tid. Men det gør mig vred, at de har sat den så højt op, siger hun.

Husforsikring steget med 300 procent

Og Henny Petersson er ikke den eneste kunde, der oplever en voldsom stigning i priserne på forsikringspræmierne. Også på selskabernes Facebook-sider skriver frustrerede kunder ind om stigningerne.

- I går modtog vi et brev om, at vores familieforsikring stiger med 130 procent, og vores husforsikring stiger med 300 procent, skriver Lene Birkemand på Codans Facebook-side.

(Artiklen fortsætter under Facebook-tråden)

(© Facebook)

Og også på Trygs side er røsterne kritiske:

- Jeg har lige fået det årlige meddelelse om prisstigning på min præmie (det er i øvrigt ret godt tænkt med det ord), og jeg vil gerne takke jer for, at min ulykkesforsikring kun er steget med 35 procent, skriver Jesper Krusell.

Stigning skyldes klimaet

Hos brancheorganisationen Forsikring og Pension viser tal, at forsikringspræmierne inden for det seneste år er steget på både indbo- og ulykkesforsikring (se graf). Og det skyldes højere udgifter hos selskaberne, forklarer underdirektør hos Forsikring og Pension, Hans Reymann-Carlsen, til dr.dk.

- Hvis man ser de seneste år er udgifterne til indbrudstyveri steget meget, og så har forsikringsselskaberne haft udgifter på grund af klimaet - især på grund af skybruddet sidste år, siger han.

Codan: Kun en lille del af kunderne

Men det er ifølge forsikringsselskabet Codan kun en lille procentdel af kunderne, der oplever disse stigninger.

- Der er nogle små lommer, som vi ikke har været helt opmærksomme på, og derfor får vi de her sager nu, hvor folk af gode grunde synes, det er voldsomt, forklarer han.

Det er primært kunder, der kun har én forsikring, eller kunder, der har særlig risiko, som bliver ramt, forklarer han.

- Det kan være folk, der kun har en ulykkesforsikring eller folk, der bor i stråtækte huse, siger han.

Kunderne kan gøre noget selv

Men kunderne kan gøre meget selv for at få deres præmie ned:

- Du kan også selv få sat din præmie ned ved at installere en tyverialarm eller sætte selvrisikoen op, forklarer Peter Høyer og understreger, at det ikke er på alle områder, priserne stiger.

- Lige nu er der nogle områder, hvor vi sætter dem op, men der er også andre kunder der oplever at vi sætter dem ned, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter