Flere har søgt asyl i to dage med grænsekontrol

Efter regeringen valgte at sænke grænsebommen, har 208 søgt om at få asyl i Danmark.

De omkring 200 betjente kontrollerede i løbet af tirsdagen cirka 1.366 personer ved grænsen til Tyskland. 97 af dem søgte om asyl. (Foto: © Palle Peter Skov, Scanpix)

Siden grænsekontrollen trådte i kraft mandag har i alt 208 personer søgt om at få asyl i Danmark. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, der har opgjort tallene for mandag og tirsdag.

Tirsdag søgte 97 personer om asyl. 39 af ansøgerne kommer fra Syrien, 18 fra Afghanistan, seks fra Irak, og de sidste 34 er fordelt på 'øvrige lande'. Mandag søgte 111 personer om asyl i Danmark.

I dagene op til mandag 4. januar, hvor grænsekontrollen blev indført, var antallet af asylansøgere væsentligt lavere end de to seneste dage.

Fra onsdag 30 december til søndag 3. januar er der registreret mellem 22 og 71 asylansøgere.

36 afvisninger ved grænsen

Rigspolitiet melder om en rolig anden dag ved grænsen, hvor der er gennemført skønsmæssigt 1.366 id-kontroller. 36 personer blev afvist, og én person blev sigtet for menneskesmugling.

Politiet har fokus rettet mod 15 grænseovergange, hvor nogle er døgnbemandet, mens der er tale om stikprøvekontrol ved de fleste overgange.

- Fokus er primært på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev samt færgehavnene i Rødby og Gedser samt banegårdene i Padborg og Tønder, oplyser Rigspolitiet.

Grænsekontrollen skal efter planen fortsætte til den 14. januar.

Tal for asylansøgninger frem til grænsekontrollen:

  • Søndag den 3. januar: 71 ansøgere

  • Lørdag den 2. januar: 33 ansøgere

  • Fredag den 1. januar: 39 ansøgere

  • Torsdag den 31. december: 22 ansøgere

  • Onsdag den 30. december: 43 ansøgere