Flere hjerneskadede bedret efter trykkammerbehandling

En hjerneskadet soldat er ikke den eneste, der har fået det bedre efter trykkammerbehandling. I dag står endnu en familie frem.

Lars Ballegaard, der blev hjerneskadet efter en hjerneblødning i 1993, fik det bedre efter trykkammerbehandling. Men familien måtte rejse til London efter den. (privat feriebillede fra 2009)

Familien til endnu en patient med mén efter hjerneblødning, står nu frem og fortæller om bedring efter behandling i et trykkammer.

I går kom det frem at en soldat, der var blevet skudt i hovedet havde fået en del af sin førlighed igen, efter det lykkedes ham at overtale danske læger til trykkammerbehandling.

Første del af behandlingen måtte han dog selv betale for i USA.

Og han er ikke den eneste, der er rejst til udlandet for at få behandling.

Rejste til London for at få behandlingen

Lars Ballegaard fik en hjerneblødning i 1993.

Dengang fik familien at vide, at han aldrig ville komme til at gå igen. Men langsomt blev han bedre i takt med genoptræningen. Og hans kone Inge Ballegaard øjnede muligheder for, at han også kunne få det bedre mentalt.

De rejste til England i 1997 for at få ham behandlet i et trykkammer. Omkring 70 behandlinger blev det til frem til år 2000.

- Det virker sådan, at man sidder i kammeret og indtager ilt under tryk, og det gør, at man får maksimalt ilt ud i de meget små blodkar, siger Inge Ballegaard.

Og Lars Ballegaard havde stor glæde af behandlingen, selvom han stadig har problemer med at tale og huske.

Talte mere sammenhængende

- Han blev mentalt bedre og talte mere sammenhængende. Det blev nemmere at tale med ham, forklarer hun til DR Nyheder.

Det kostede dengang 10 pund pr. behandling eller ca. 100 kr. Men Inge Ballegaard ville dog heller have haft ham i behandling på Rigshospitalet.

- Det kunne ikke lade sig gøre. Neurologerne mente ikke, det havde nogen virkning overhovedet, siger hun.

Har du fået, eller overvejer du at få samme behandlingsform, så vil vi gerne høre fra dig? Skriv til DR Nyheder

.Form: trykkammer

Facebook
Twitter