Flere irakere søger tilflugt i kirke

De irakiske flygtninge, der har søgt tilflugt i Vor Frue Kirke, får nu selskab af kvinder og børn. Dansk Folkeparti raser over situationen.

Hovedparten af de irakere, der ankom til kirken fredag omkring klokken 12.00, kommer fra Center Sandholm 30 kilometer nord for København. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Flere af de irakiske flygtninge, der fredag søgte tilflugt i Københavns domkirke, Vor Frue Kirke, har fået selskab af deres familier.

En af de irakiske flygtninge, der ønsker at gå under navnet T.A., oplyser til Ritzau, at der lørdag aften sikkert vil opholde sig 30 personer i Vor Frue Kirke.

- Vi håber, vi kan få en arbejdstilladelse, og vi nægter at rejse tilbage til Irak. Den danske regering har et ansvar og skal tage hensyn til os, acceptere os som mennesker og give os asyl, siger T.A, der har været i Danmark i 18 år, men som har mistet sin arbejdstilladelse på grund af en fængselsdom.

DF kræver irakerne ud

Dansk Folkeparti kræver, at irakerne tvinges ud af kirken med det samme.

- Dette må for alt i verden ikke gå hen at blive en gentagelse af historien omkring Blågårds Kirke, hvor en stor gruppe afviste statsløse palæstinensere efter en månedlang kirkebesættelse i 1992 fik opholdstilladelse, siger udlændingeordfører hos Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

Han kalder nu justitsminister Brian Mikkelsen (K) i hastesamråd i Folketinget for at få ira-kerne ud af kirken.

Knap 300 afviste irakere i Danmark står til at blive tvangshjemsendt til Irak i de kommende måneder som konsekvens af den nye hjemsendelsesaftale, som Danmark har indgået med Irak.

Det er en gruppe med navnet Kirkeasyl, der står bag aktionen.

FacebookTwitter