Flere knager på vej til Københavns hjemløse

Det handlekraftige par, der satte en knage op på metrohegnet har inspireret flere, og nu er endnu en knage på vej op.

En knagerække, et hegn og en hammer. Nogle gange er det de helt enkle ideer, der gør en forskel.

Der var ikke langt fra tanke til handling, da et kærestepar søndag eftermiddag hamrede en knagerække op på det københavnske metrohegn med en opfordring om at donere sit aflagte tøj til byens hjemløse.

Siden har Metroselskabet fået en ansøgning om dagen fra folk, der gerne vil følge det velgørende eksempel. Begge projekter har fået grønt lys, og den ene knagerække er på vej op på hegnet ved Nørrebro Station.

- Det er en sympatisk måde at minde folk om, hvor let det er at hjælpe andre. Det regner dog en del i Danmark, så for at det ikke strander i gennemblødt tøj, har vi bedt om, at knagerækkerne bliver suppleret af en tekst om, hvor man ellers kan donere sine ting, fortæller Mimi Larsson, der er projektleder på Byens Hegn.

Første knage er flyttet

Før man begiver sig af sted med hammer og søm, skal man sende Metroselskabet en ansøgning. For uden at komplicere initiativet med krav om halvtage og farver, er der visse retningslinjer, man skal følge.

- Vi vil gerne bakke op, men vi har været ude og flytte den første knage 20 meter af sikkerhedshensyn, da den teknisk set hang ud til en kørebane. Når man søger først, kan vi pege på et godt sted, siger Mimi Larsson.