Flere konstateret smittet efter færgetur mellem Danmark og Norge

Er man bekymret for at være blevet udsat for smitte på en af afgangene, kan man bestille tid til test.

Der har været smittede ombord på to forskellige overfarter mellem Hirtshals og Kristiansand. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Flere personer er blevet konstateret smittet med coronavirus, efter at de har været med færgen fra Hirtshals i Nordjylland til Kristiansand i Norge.

Det oplyser det norske svar på Sundhedsstyrelsen, Folkehelseinstituttet.

Der er tale om i alt fire personer, der har været med to forskellige afgange fra Hirtshals med selskabet Color Line.

Den ene overfart sejlede fra Hirtshals den 29. juli klokken 20.45. Efter overfarten er tre passagerer fra færgen konstateret smittet. Den anden overfart var den samme rute, der havde afgang fra Hirtshals den 4. august klokken 12.15.

- Risikoen for, at andre passagerer kan være blevet smittet på de to sejladser er lille, men vi beder alle om at følge med i deres sundhedstilstand og tage kontakt til sundhedsvæsenet, hvis de føler sig syge, siger Petter Elstrøm, der er forsker ved Folkehelseinstituttet.

Danskere i Norge kan ringe til lægevagten på telefon 116 117.

Rejsende bliver kontaktet

Også Styrelsen for Patientsikkerhed i Danmark opfordrer danskere til at blive testet, hvis de er bekymrede for, at de har været udsat for smitte på overfarten.

- Hvis du har en bekymring for, at du har været eksponeret under en af de to pågældende sejladser eller i øvrigt, har du altid mulighed for at booke tid til test på coronaprover.dk, lyder det i et svar fra styrelsen.

- Har du symptomer enten efter deltagelse i en af de her sejladser eller i det hele taget, skal du kontakte din egen læge.

Den smittede person på overfarten den 29. juli rejste på business class, hvorfor det hovedsageligt er personer i den afdeling af færgen, der kan have været eksponeret for smitte.

- Det er ikke sandsynligt, at smitten er sket på skibet, men Folkehelseinstituttet kan ikke udelukke, at personer, som været i kontakt, kan være blevet udsat for smitte.

- Derfor er det vigtigt, at personer på de to overfarter er opmærksomme på symptomer på coronavirus og straks tager kontakt til det kommunale sundhedsvæsen, hvis de har tegn på sygdom, siger Petter Elstrøm fra instituttet.

Color Line kontakter alle de rejsende på de to overfarter på sms eller e-mail.

Facebook
Twitter