Flere kvinder anmelder voldtægt

Tal fra politiets statistik over anmeldelser viser, at flere kvinder anmelder voldtægter. Især ekskærester bliver nu anmeldt. Stigningen i anmeldelserne betyder ikke nødvendigvis, at der er flere voldtægter.

Politiets statistik viser en stigning i antallet af anmeldelser for voldtægt. Især tidlgiere kærester anmeldes.(arkivfoto). (Foto: The la/Stock Exchange © DR)

Aldrig har så mange kvinder anmeldt en voldtægt i Danmark, som det var tilfældet i 2007.

Det viser nye tal fra politiets anmeldelsesstatistik, skriver B.T.

Mod normalt cirka 500 voldtægtsanmeldelser om året blev der i 2007 anmeldt hele 566 voldtægter i hele landet. Det er en stigning på syv procent i forhold til året før.

Hos Københavns Vestegns Politi mener politiinspektør Bent Isager-Nielsen ikke, at der er sket en stigning i antallet af voldtægter. Kvinderne er bare bedre til at komme frem og anmelde forbrydelsen. Især på to områder.

- Den ene er der, hvor det er ekskæresten eller eksmanden, der voldtager. Der er nok nogle anmeldelser, vi ikke fik tidligere, siger Bent Isager-Nielsen.

Vil ikke finde sig i det

Det andet område er også bekendtskabsvoldtægter, men her har bekendtskabet måske ikke været så langvarigt.

- Man har mødtes, drukket, danset og kysset. Man har været enige langt hen ad vejen. Og så er man pludselig ikke enige mere. Så bliver det til et samleje, som pigen opfatter som voldtægt. Tidligere har pigen nok sagt: Her har jeg nok selv bragt mig i en situation. Der tror jeg, der er flere, der anmelder i dag. Som siger: Nej, jeg vil ikke finde mig i det, et nej er et nej, siger Bent Isager-Nielsen.

På Center for Voldtægtsofre i København er håbet også, at tallet ikke er et tegn på flere voldtægter.

- Det er velkendt, at vi har et mørketal. Nogle undersøgelser har vist, at der sker mindst 10 gange så mange voldtægter, som der bliver anmeldt, forklarer psykolog Annalise Rust fra Center for Voldtægtsofre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk