Flere lande tillader homoseksuelle ægteskaber

Alene i 2013 vil fire nye lande tillade ægteskaber mellem to personer af samme køn.

Det er ikke kun Frankrig, der i år giver homoseksuelle ret til at blive lovformeligt gift.

Faktisk har både Brasilien, Uruguay og New Zealand i år vedtaget nye love, der betyder, at fire nye lande i 2013 vil tillade vielser mellem to personer af samme køn.

Tidligere har enkelte regioner i Brasilien tilladt homoseksuelle ægteskaber, men tidligere på måneden blev det endelig vedtaget, at samtlige regioner i landet nu skal anerkende de homoseksuelles ret til at blive viet i kirken.

Også i Uruguay og New Zealand har man ændret lovgivningen for nylig, men i begge lande træder lovgivningen først officielt i kraft i løbet af august måned. Når dette sker, vil homoseksuelle par kunne gifte sig i 16 lande i verden.

Danmark slået af Holland

Danmark var det første land i verden til at tillade registreret partnerskab mellem to mennesker af samme køn. Det skete allerede i 1989. Ti år senere blev Danmark også det første land til at tillade to mennesker af samme køn at blive juridiske forældre.

Men det var Holland, der var først til at tillade giftemål mellem homoseksuelle i år 2000. Siden er både Belgien, Canada, Spanien, Sydafrika, Norge, Sverige, Island, Agentina, Portugal og visse stater i USA og Mexico kommet med på vognen.

Sidste år var det Danmarks tur til at tillade homo-ægteskaber, og i år følger så fire nye lande.

Indtil videre ser det dog ud til at stoppe her. Man diskuterer således stadig homoseksuelles rettigheder i lande som England og Skotland men er endnu ikke kommet frem til en decideret lovændring.