Flere medarbejdere sendt hjem for at snage i 13-årig piges patientjournal

Søndag eftermiddag fandt politiet den 13-årige pige, som var forsvundet i godt og vel et døgn. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Et antal medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland er hjemsendt.

Årsagen er, at de har været inde i en patientjournal tilhørende den 13-årige pige, der i weekenden ifølge politiet var udsat for alvorlige overgreb på Vestsjælland.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De ansatte er hjemsendt, mens det undersøges, om der var faglig begrundelse for de opslag, de i løbet af weekenden har lavet i patientjournalen tilhørende den 13-årige pige.

Dybt berørt over sagen

Hospitalsdirektør Rasmus Møgelvang fra Rigshospitalet siger, at han har talt med pigens mor, og han undskylder på hospitalernes vegne.

Møgelvang siger, at han og de to regioner har været "dybt berørt over sagen".

- Jeg bliver virkelig både rystet og ulykkelig over, hvis der er nogle af vores medarbejdere, der ikke har kunnet styre deres nysgerrighed og har snaget i en journal, der ikke bare handler om et barn, men et barn, der har været udsat for en forfærdelig forbrydelse, siger Rasmus Møgelvang.

Politiet efterlyste pigen med navn og billede lørdag kort før klokken 16.00. Søndag eftermiddag meddelte politiet, at hun var blevet fundet. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Medarbejdere kan blive fyret

Sagen er anmeldt til både Datatilsynet og Styrelsen for Patientklager.

Og de hjemsendte medarbejdere risikerer nu både at blive fyret og politianmeldt.

- Med de skærpende omstændigheder i den konkrete sag, så betyder det, at alle ansættelsesretlige konsekvenser - herunder afskedigelse - er i spil, siger Rasmus Møgelvang ifølge pressemeddelelsen.

- Samtidig vurderes det i hver enkelt tilfælde, om der skal ske politianmeldelse af den enkelte medarbejder, siger han.

Pige blev undersøgt på Rigshospitalet

Den 13-årige pige blev fundet søndag efter en politieftersøgning. Herefter blev hun bragt ind til undersøgelser på Rigshospitalet.

Hun forsvandt lørdag efter at have delt aviser ud på sin rute.

En 32-årig mand er sigtet for at bortføre hende og for at have udsat hende for voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.

Han erkender delvist sigtelsen og er blevet varetægtsfængslet frem til 11. maj.