Flere millioner på vej til Østafrika

Både Dansk Røde Kors og EU genem Dansk Flygtningehjælp sender flere penge til tørkeramte til Østafrika.

I Somalia flygter mange ud af landet, på grund af tørke. Nu sender Dansk Røde Kors flere penge og suppekøkkener fra Dansk Flygtningehjælp kan blive i hovedstaden året ud.

Dansk Røde Kors sender yderligere 1,2 millioner kroner af sted til den tørkeramte befolkning i Kenya og Somalia.

I sidste uge sendte Røde Kors en million kroner af sted. Pengene kommer fra de danskere, som har doneret penge til organisationens indsamling for de tørkeramte.

- Situationen er meget alvorlig og behovet for hjælp stort. Hvis vi ikke hjælper nu, bliver katastrofen endnu værre. Det er mange år siden, det sidst har været lige så slemt i denne del af Afrika, siger katastrofechef Birgitte Bischoff Ebbesen i Dansk Røde Kors.

Suppekøkkener kan blive

EU's humanitære fond, Echo, har mandag bevilget 30 millioner kroner til de sultende i Somalia. Det betyder, at Dansk Flygtningehjælps suppekøkkener i hovedstaden Mogadishu kan fortsætte året ud.

- Suppekøkkenerne var en midlertidig løsning for de mest trængte i Mogadishu. Men tørken har øget det akutte behov. Derfor er vi glade for, at Echo nu har gjort det muligt at fortsætte indsatsen også efter 1. august, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Suppekøkkenerne skulle være lukket ned. Men i takt med at tørken har sendt flere og flere på flugt i Somalia, har Dansk Flygtningehjælp øget indsatsen, så der i dag er 16 suppekøkkener rundt om i Mogadishu.

30 millioner mere til FN

Desuden har Danmark har besluttet at give yderligere 30 millioner kroner til ofrene for tørken, fordi der ifølge Udenrigsministeriet er brug for ekstraordinære tiltag.

I denne måned har Danmark allerede støttet den internationale hjælpeindsats med næsten 66 millioner kroner, og nu følger bevillingen på 30 millioner kroner til FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

Facebook
Twitter