Flere nye angreb: Skød med fyrværkeri efter 14-årig pige

Politiet søger gerningsmænd efter episode med farlig brug af fyrværkeri i Frederikssund.

Nordsjællands Politi efterlyser vidner efter en episode med affyring af fyrværkeri mod en etageejendom i Frederikssund søndag aften. (Arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Også søndag har der været eksempler på afskydning af fyrværkeri mod personer og boliger. Det skete i Lyngby, Frederikssund og Kokkedal, oplyser Nordsjællands Politi. Også i Grenaa, Randers og Aarhus er der blevet affyret raketter mod personer og biler, oplyser Østjyllands Politi.

Lidt efter klokken 21 blev der fra en lille hvid personbil affyret fyrværkeri mod en 14-årig pige på Ulrikkenborg Plads i Lyngby.

Kort efter blev der skudt efter personer på en perron på Kokkedal Station. Her befandt gerningsmændene sig i to biler.

Raketter mod en legeplads

I Frederikssund affyrede en gruppe på fem unge raketter mod en legeplads og mod vinduerne i en etageejendom.

Fire af de unge har ifølge politiet følgende signalementer:

  • A: Udenlandsk af udseende, kraftigt bygget, sorte briller, iført træningsjakke, der er orange på maven og ellers sort, samt sorte bukser og hvide kondisko.

  • B: Mand, ca- 15-20 år, almindelig af bygning, iført røde træningsbukser med hvide striber og beige trøje.

  • C: Iført mørke bukser.

  • D: Iført mørke bukser og hættetrøje. Havde sort skæg og gik med en brun papkasse.

Også en ejendom på Nørregaardsvej i Lyngby var mål for romerlys, oplyser politiet mandag.

Ved episoderne er ingen personer kommet til skade.

På Nørrebro i København tilbageholdt politiet søndag aften en dreng på 16 år, efter at han havde affyret et bomberør mod civilklædt politi. Noget lignende skete lørdag aften, og her stod en dreng på 15 år bag. Begge drenge er blevet sigtet.

Flere episoder i Østjylland

Efter lignende episoder fredag aften på Nørrebro blev to 15-årige anholdt og sigtet for at overtræde straffelovens § 252, som handler om hensynsløst at have udsat tilfældige for fare.

Søndag morgen blev en brandmand ramt af fyrværkeri i ansigtet ved en episode i Brøndby Strand. På den baggrund har politidirektør Kim Christiansen i Københavns Vestegns Politi besluttet, at politiet fremover så vidt muligt følger med, når brandvæsenet rykker ud.

I Østjyllands Politi melder man om flere episoder, hvor unge i Grenaa, Randers og Aarhus har skudt mod hinanden, biler eller andre personer. Umiddelbart er der ikke meldinger om tilskadekomne.

/DR Nyheder/