Flere og flere ældre uddanner sig

Folk over 50 år fordyber sig i lærebøgerne som aldrig før. De vil lære om nye sider af livet. De blander sig med unge på højskolerne og er årsag til nye rekorder på VUC. Antallet af folk over 50 år på landets voksensuddannelescentre er næsten tredoblet i løbet af de sidste 10 år.

De ældre uddanner sig som aldrig før.

I år er de årsag til rekordtilmeldinger påvoksenuddannelsescentrene. Aldersgruppen over 50 sidder nu baghvert tredie skolebord på VUC, og deres indtog påuddannelsesområdet er skyld, at voksenuddannelsescentrene i årsætter rekord med næsten 100.00 tilmeldte.

For 10 år siden tog knapt 13.000 ældre en almen voksenuddannelseeller HF-studenterfag. I dag er antallet vokset til 36.000.

Tendensen er den samme på højskolerne. De ældre nøjes ikkelængere med de korte sommerkurser. De er også med på de langehøjskolekurser i vinterhalvåret.

Også på universiteterne kaster de ældre sig ud i studierne.Ganske vist fylder de ikke meget i auditorierne, men fra 1997-98voksede antallet af ældre universitetsstuderende fra 274 til405.

- Det er et udtryk for, at tanken om livslang læring er slåetigennem. At man skal lære hele livet igennem, siger BjarneWahlgren, der er leder af forskningscentret på Danmarks PædagogiskeUniversitet, til Aktuelt.

- Folk i den tredie alder er blevet betydeligt mere aktive ogtror på, at de stadig kan forbedre og udvikle sig. De er ikkefærdige, når de har rundet de 50, fastslår Bjarne Wahlgren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter