Flere personer anholdt under demonstrationer på Nørrebro

Demonstration mod fraværet af julepynt på Nørrebro i København har skabt tumult.

Politiet har haft travlt på Nørrebro i København i dag.

Det tidligere Pegida, For Friheden, demonstrerer mod "den snigende islamisering af Danmark og Vesten" og fraværet af julepynt på Nørrebro. Gruppen ’No Pegida’ holder en moddemonstration, og det har skabt tumult på blandt andet Dronning Louises Bro og Nørrebrogade.

- Der er ti anholdte. En enkelt for vold mod tjenestemand og flere for hærværk, siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard.

Demonstrationen startede på Israels Plads i det indre København, hvor politiet var nødt til at ”skubbe lidt til” moddemonstrationen for at holde grupperne adskilt. Herefter eskorterede politiet demonstrationen mod Dronning Louises Bro og Nørrebrogade, hvor moddemonstranter havde forsøgt at spærre vejen med byggemateriale og bål.

- Det må aldrig blive almindeligt eller acceptabelt at udpege syndebukke og hetze mod befolkningsgrupper. Det er ikke sejt – det er en farlig og hadefuld vej. Derfor mener vi, at tiden nu er til fysisk at overtage det sted, Pegida ønsker at samles ved, og samtidigt sikre, at de ikke tiltrækker nye og ikke frit kan sprede deres racistiske og hadske propaganda, skrev gruppen i deres indbydelse til moddemonstrationen.

Frihed For-gruppen talte 30-50 personer, mens der var omkring tre gange så mange fra moddemonstrationen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk