Flere præster støtter homoægteskaber

Halvdelen af præsterne går nu ind for, at homoseksuelle skal kunne vies på nøjagtig samme måde som heteroseksuelle.

(Foto: Stijlloos © stock.xchange)

Homoseksuelle skal kunne give hinanden et ja i kirken på fuldstændig lige fod med heteroseksuelle.

Det mener halvdelen af danske præster i en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget.

Dermed støtter flere præster end tidligere de i alt fire lov- og beslutningsforslag, der i øjeblikket er blevet fremsat af oppositionenChristiansborg.

Glæde over holdningsskifte

I 2007 viste en rundspørge i Kristeligt Dagblad et klart flertal imod vielser af bøsser og lesbiske. Men flere præster end tidligere bakker nu op om vielser af homoseksuelle.

Og det vækker glæde hos Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner:

- Det viser, at der gradvist sker et holdningsskifte hos præsterne. Det betyder meget for homoseksuelle at komme den urimelige forskelsbehandling i kirken til livs, siger formand H.C. Seidelin.

R: Bagstræberisk lovgivning

I dag kan homoseksuelle indgå et registreret partnerskab, og de kan efterfølgende få det velsignet i kirken, men en egentlig kirkelig vielse er forbudt ved lov.

Og det er ualmindelig bagstræberisk, mener de Radikales ligestillingsordfører, Lone Dybkjær:

- Det er ikke bare et spørgsmål om kirkelige vielser. Det er et spørgsmål om total ligestilling. De regler, vi har i dag, diskriminerer homoseksuelle, siger hun.

I øjeblikket har oppositionen samt Liberal Alliance ikke mindre end fire forslag om homo-vielser liggende i kø på Christiansborg.

For nylig var Liberal Alliances forslag om total ligestilling i spørgsmål om ægteskab til afstemning i folketingssalen, men blev stemt ned af V, K og DF.