Flere studerende – men ikke flere ingeniører

De store uddannelsessteder melder om uændret antal ansøgere trods rekordmange ansøgere til ny studiepladser

Selvom der er rekordmange ansøgere til de videregående uddannelser, tyder alt på, at antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne er stagneret. (© Colourbox)

Lørdag kom den glade melding om at rekordmange unge har søgt ind på en videregående uddannelse efter sommerferien. Da fristen udløb i dag, var der 91.231 ansøgere. Det er godt 3.000 flere end sidste år.

- Det er jeg glad for. Vi skal leve af uddannede unge mennesker. Det er de ufaglærte job, der flytter ud af landet, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

Ikke flere ingeniører

Men der var skår i glæden. For på trods af at dansk erhvervsliv tørster efter ingeniører, har det denne gang knebet med at få flere til at melde sig til ingeniøruddannelserne.

Da Aalborg Universitet lørdag gjorde status, tydede alt på, at der er et uændret antal ansøgere til ingeniøruddannelserner. Det samme gælder for DTU i Lyngby, som står for halvdelen af ingeniøruddannelserne.

- Det er ærgerligt for samfundet. Danmark har brug for ingeniører, siger Martin Vigild, dekan på DTU.

Skuffet minister

Også uddannelsesministeren var skuffet, da hun lørdag modtog meldingerne fra de to uddannelsessteder.

- Jeg ville da gerne have haft, at der var flere, der søgte ind på ingeniøruddannelserne. Vi har brug for flere ingeniører i fremtiden, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

- Nu har der i de foregående år været en stigning til uddannelserne, så jeg er da glad for, at det ikke går tilbage.

Uddannelsesministeren håber på, at tallene for ingeniørerne bedrer sig, når de samlede tal for ansøgningernes fordeling er klar en gang i morgen.

Rettelse

De foreløbige tal på ingeniørinteressen indeholdt kun ansøgertal frem til og med torsdag 3. juni. Det vil sige halvanden døgn før deadline for ansøgninger.

Da Uddannelsesministeriet søndag 6. juni offentliggjorde de samlede landsdækkende tal på ansøgninger til videregående uddannelser, tegnede der sig et andet billede. Antallet af ansøgninger til ingeniørområdet endte med at gå frem. Via University College i Horsens stod for en af de største stigninger. Her var der 32 pct. flere, der ville gå ingeniørvejen. Også DTU, Aalborg Universitet og flere andre uddannelsessteder med ingeniøruddannelser kunne melde om stigende ansøgertal.

I gennemsnit steg antallet af ansøgninger til ingeniørstudierne i omegnen af 10 pct

Facebook
Twitter