Flere tror på Anders Bondo end på Michael Ziegler

Lærerformand Anders Bondo Christensen er mere troværdig under lockouten end kommunernes topforhandler Michael Ziegler, viser en måling.

Ifølge kommunikationsekspert Klaus Kjøller tyder meget på, at det er lykkedes Anders Bondo Christensen at virke forhandlingsvillig.

Flere stoler under den nuværende lockout mere på lærernes topforhandler Anders Bondo Christensen end på hans modstander, kommunernes topforhandler Michael Ziegler.

Det viser en ny opinionsmåling fra Analyse Danmark i Ugebrevet A4.

Undersøgelsen er gennemført blandt 924 danskere i begyndelsen af ugen, og 40 procent mener, at Anders Bondo Christensen er mest troværdig, mens 30 procent mener, at Michael Ziegler er mest troværdig.

Fremstår smidig og parat

Det kan blive værdifuldt for lærerne, at Anders Bondo Christensen fører troværdighedsræset, vurderer kommunikationsekspert og lektor ved Københavns Universitet Klaus Kjøller.

- Det vil være sværere for regeringen at være ond mod den part, der fører på troværdighed. Jo flere, der elsker og holder af den ene part, jo sværere er det at lave indgreb, der går ud over den part, siger han.

- Anders Bondo Christensen fremstår smidig og parat til at lægge løsningsforslag på bordet. Modsat står Michael Ziegler som en ubøjelig repræsentant for en alt-eller-intet-linje. Mange tror ikke på, at Ziegler reelt er indstillet på at finde et kompromis, vurderer han.

Villig til kompromis

- Den mest sandsynlige årsag til, at Anders Bondo Christensen fører på troværdighed er, at han er lykkedes bedst af de to med at komme ud med budskabet om, at han er villig til at indgå et kompromis, siger Klaus Kjøller.

- Når almindelige mennesker skal følge med bygger de på de personer man ser. Uanset hvor lidt man forstår af sagen og substansen forstår man de personer der agerer, og derfor er de vigtige, siger han.