Flere tusinde har tilmeldt sig fakkeltog for Aleppos ofre

Mogens Lykketoft og Shaka Loveless er på scenen i aften til en fakkeldemonstration for de civile i Aleppo.

I aftes samlede demonstranter sig i den syriske by Douma nær Damaskus med stearinlys i solidaritet med indbyggerne i Aleppo. (Foto: Mohammed © Scanpix)

Op mod 5000 har allerede tilmeldt sig en fakkeldemonstration på Christiansborg Slotsplads i aften for at støtte civile ofre for massakren i den syriske storby Aleppo.

Det er Mellemfolkeligt Samvirke og den syriske menneskerettighedsaktivist og læge Haifa Awaad, der står bag demonstrationen, der på kort tid er arrangeret, efter at det syriske regime med hjælp fra russisk militær i går sikrede sig kontrollen over byen.

Aleppo har i flere år været delt, sådan at oprørsstyrker har haft magten i øst og regeringsstyrker i vest.

- En stor del af Aleppos befolkning, især i øst, har siden juli måned ikke haft forsyninger af fødevarer, vand og medicin. Det har de stærkt brug for, lyder det fra Helle Munk Ravnborg, forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke.

Demonstrationen handler samtidig om at markere over for Rusland og Syrien, at "verdenssamfundet holder meget stærkt øje med, om menneskerettigheder bliver respekteret", siger hun.

Blandt talerne er Mogens Lykketoft (S), tidligere formand for FN's Generalforsamling, og journalist og forfatter Nagieb Khaja, mens Shaka Loveless og Isam B står for musikken.

Optoget begynder klokken 19 på Christiansborg Slotsplads.

/ritzau/

Facebook
Twitter