Flere unge kriminelle slipper for en tur i isolation

Kriminalforsorgen har indskærpet, at man skal begrænse brugen af strafcelle for unge mellem 15 og 17 år, og det har virket

Færre unge anbringes i isolation i fængslerne som straf, så et krav fra Kriminalforsorgen ser ud til at virke. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Antallet af unge, der isoleres som straf for at være i besiddelse af stoffer eller for at være voldelige overfor medfanger, er i 2015 blevet markant mindre, skriver Jyllands-Posten.

Sidste år indskærpede Kriminalforsorgen, at man skulle begrænse brugen af ubetinget strafcelle, der er den hårdeste form for administrativ straf.

I de første tre kvartaler af 2014 blev strafcelle over for unge mellem 15 og 17 år brugt i 18 tilfælde, mens det i første halvår af 2015 kun er sket tre gange, viser foreløbige tal fra Kriminalforsorgen.

Kan ikke undgås helt

- Det er et område, som vi har meget fokus på, fordi vi ikke mener, at unge under 18 år, hvis det overhovedet kan undgås, skal isoleres. Men jeg mener ikke, at det helt vil kunne undgås, siger Annette Esdorf, der er vicedirektør i Kriminalforsorgen, til avisen.

Faldet i antallet af unge, der isoleres i strafcelle, sker efter flere år med en forholdsvis hyppig brug af den administrative straf over for unge mellem 15 og 18 år, viser Kriminalforsorgens kortlægning.

Hver tredje unge blev isoleret

Fra 1. november 2012 til 31. oktober 2014 var der anbragt 60 unge under 18 år i fængsel eller arresthus, hvor de afsonede en ubetinget fængselsstraf.

I den samme periode endte 23 af dem fordelt på 39 sager i isolation i en strafcelle, hvor de tilbragte mellem to og 10 dage. Mere end hver tredje unge endte med andre ord i isolation i en strafcelle.

/ritzau/