Flere unge står uden arbejde

Næsten dobbelt så mange unge som andre aldersgrupper er arbejdsløse

Ledernes Hovedorganisation efterlyser bedre sammenhæng mellem uddannelser og arbejdsmarkedets behov efter analyse viser høj ungdomsarbejdsløshed (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Ungdomsarbejdsløsheden har ikke været så høj som nu i flere årtier. Det viser en analyse, som Ledernes Hovedorganisation har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

De nyeste ledighedstal viser, at 7,7 procent af de 25- til 29-årige er arbejdsløse. Og det er næsten dobbelt så mange som i befolkningen generelt, hvor ledigheden er 3,9 procent.

Udviklingen har stået på en årrække. Ser man tilbage før krisen, hvor arbejdsløsheden generelt også var lav, var der dengang en ledighed på 3,4 procent - men dengang var kun 4,5 procent af de 25- til 29-årige uden arbejde.

Uddannelse skal åbne døre

Udviklingen får lederorganisationen til at efterlyse en bedre sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsmarkedets behov.

- Det er trist for de unge selv, og det er meget uheldigt for samfundet i en tid, hvor vi mangler arbejdskraft på en række områder, siger analysechef Kim Møller Laursen.

- Vi kan hverken byde de unge eller erhvervslivet, at vi giver dem en uddannelse, som de ikke kan komme ud at bruge med det samme. Derfor skal alle uddannelser i højere grad fintunes efter arbejdsmarkedets behov, siger han.

Facebook
Twitter