Flere værtshusejere afviser at betale beskyttelsespenge

Også andre værtshuse på Nørrebro end Cafe Viking har følt sig truet af mulige banderelaterede personer.

Cafe Heimdal (Foto: DR © DR)

Ikke bare Café Viking på Nørrebro er blevet udsat for trusler og pengeafpresning. Nu kan TV Avisen fortælle, at også andre værtshuse i området har følt sig truet af mulige banderelaterede personer.

Udefra ligner Cafe Heimdal et helt almindeligt værtshus. Men i sidste uge blev der kastet sten gennem vinduerne - og et par dage senere, i fredags, mødte to personer op for at true sig til penge.

- Vi mener, at man har været med inde og lave en form for afpresning af værtshusejeren, og det er alvorligt, fortæller Tommy Laursen, der er vicepolitiinspektør ved Station Bellahøj.

Løsladt igen

De to personer, som troppede op på Café Heimdal, er fra indvandrerbanden Brothers and Soldiers fra Mjølnerparken på Nørrebro. Personerne er dog løsladt igen efter sigtelse, og politiet undersøger nu sagen yderligere.

Tidligere i dag stod værtshusejeren fra naboværtshuset Cafe Viking frem offentligt og fortalte om en lignende situation. Hun har nemlig oplevet at få kastet sten gennem ruderne efter at have afvist at betale beskyttelsespenge.

Politiet undersøger nu, om det er samme indvandrerbande, der står bag truslerne.

Facebook
Twitter