Flertal af danskere imod omskæring af drenge

Et flertal af danskerne vil have et forbud mod religiøs omskæring af drenge, men intet tyder på at Sundhedsstyrelsen vil anbefale et forbud i sine nye retningslinjer.

Mere end to ud af tre danskere mener, at drenge selv skal kunne vælge, om de vil omskæres eller ej. (© DR)

Seks ud af ti danskere mener, at politikerne bør forbyde religiøse omskæringer af drenge.

Det viser en meningsmåling foretaget af InFact for DR i anledning af, at Sundhedsstyrelsen laver en ny vejledning for drengeomskæring.

Ifølge et foreløbigt udkast til vejledningen, som DR har fået aktindsigt i, tyder intet dog på at Sundhedsstyrelsen vil anbefale et forbud.

Gammel tradition

Mange jøder og muslimer omskærer deres sønner, mens de er helt spæde - men ifølge rundspørgen mener 72 procent af danskerne, at man bør vente, indtil drengene er 18 år og dermed selv kan bestemme.

Omskæring af drenge er en flere tusinde år gammel tradition, og betyder rent konkret, at forhuden skæres af den lille drengs penis.

Det stykke, der skæres af, svarer ifølge læge Morten Frisch til størrelsen på en 50 kroneseddel, når drengen bliver voksen.

I den seneste vejledning skriver Sundhedsstyrelsen, at de hverken anbefaler eller fraråder omskæring af drenge. Og det tyder altså på, at denne linje fastholdes i de nye retningslinjer, der forventes at udkomme i løbet af kort tid.

DR2 sender mandag programmet DR2 Undersøger: Omskåret mod sin vilje kl 21.

FacebookTwitter