Flertal: Aktionen mod Brorsons Kirke i orden

Flertallet af danskerne finder politiets aktion mod irakerne i Brosons Kirke var i orden. 53 procent mener ikke, at irakerne skal have opholdstilladelse. Det viser en undersøgelse Capacent har lavet for DR Nyheder.

Politiets håndtering af aktionen mod de afviste asylansøgere i Brorsons Kirke var helt i orden, mener 54 procent af de danskere, Capacent har spurgt på vegne af DR Nyheder. Kun 27 procent synes, at politiets indsats var for voldsom. 1018 danskere er blevet spurgt i dag.

Flertallet af danskerne mener stadig ikke, at de afviste irakiske asylansøgere skal have opholdstilladelse. 53 procent af danskerne er således uenige i, at de afviste irakere skal have opholdstilladelse. Det svarer til niveauet i juli måned, hvor 52 procent havde den holdning.

Har ikke flyttet holdninger

Nattens politiaktion lader altså ikke til at have flyttet på holdningerne. 27 procent af danskerne mener til gengæld, at de afviste irakere burde have opholdstilladelse, hvilket faktisk er lidt færre end de 32 procent, der mente det i juli.

2/3 af danskerne (67 %) synes endvidere, at det er helt acceptabelt eller overvejende acceptabelt, at politiet gennemfører aktioner og anholdelser i kirker og andre religiøse rum. Kun lidt under en fjerdedel af danskerne (23 %) synes, at det er helt eller overvejende uacceptabelt.