Flertal i Folketinget vedtager omstridt landbrugspakke

Trods mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) stemte De Konservative for landbrugspakken sammen med resten af blå blok.

En samlet blå blok har netop vedtaget den omdiskuterede landbrugspakke i folketingssalen:

Det sker, kort tid efter et flertal i Folketinget - skabt af De Konservative - har udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Det til trods stemte De Konservative alligevel for pakken sammen med regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Heftig debat i folketingssalen

Landbrugspakken har været årsag til et par dramatiske dage på Christiansborg på grund af tvivl om pakkens konsekvenser for miljøet og svigtende tillid til miljø- og fødevareministeren.

Men trods mistilliden har De Konservative hele tiden gjort det klart, at de ville stemme for landbrugspakken, da landmændene ikke skulle betale for, at ministeren ikke vil erkende misvisende beregninger.

Og i dag blev pakken altså vedtaget efter fire timers heftig debat i folketingssalen.

- Det var en bevidst og systematisk vildledning af Folketinget, sagde Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

- Jeg er dybt uenig i beskyldningerne, svarede Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen.

Herefter måtte Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), advare folketingets medlemmer om, at for mange tilkendegav, at de ville deltage i debatten, så alle ikke kunne nå at blive hørt.

Dramatiske dage

Dramatikken om landbrugspakken udviklede sig for alvor efter et samråd tirsdag, hvor De Konservative efterfølgende erklærede, at de havde mistet tilliden til Eva Kjer Hansen, fordi hun havde givet misvisende oplysninger til folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldte herefter blå blok til krisemøde og fortalte til pressen, at han kunne vælge mellem at fyre sin minister, hvilket han ikke ville, udskrive valg, hvilket han heller ikke var interesseret i, eller forsøge at løse problemerne med De Konservative.

Politisk leder for De Konservative Søren Pape Poulsen har dog holdt fast ved, at intet kan ændre på mistilliden til Eva Kjer Hansen.

Og i dag fremsatte rød blok officielt et mistillidsvotum til ministeren, som der skal stemmes om i folketingssalen på onsdag. Et mistillidsvotum som De Konservative agter at stemme for.