Flertal ligeglad med H1N1-vaccine

To tredjedele af danskerne ville ikke tage imod en H1N1-vaccine, selv om de blev tilbudt at få den gratis, viser meningsmåling.

To tredjedele af danskerne ville ikke tage imod en H1N1-vaccine, selv om de blev tilbudt at få den gratis, viser meningsmåling. (© DR)

Selv om vi har bevæget os ind i influenzasæsonen, synes danskernes frygt for at blive smittet med influenza A (H1N1) beskeden.

I hvert fald ville kun en tredjedel af os sige ja til en vaccine mod virussen, hvis vi blev tilbudt at få den gratis. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende.

Else Smith, der er centerchef i Sundhedsstyrelsen, siger, at skepsisen tyder på, at danskerne har et fornuftigt forhold til influenza A og har en forståelse for, at vaccination primært er afgørende for nogle af os.

Udvalgte siger nej

Men selv blandt de, som får tilbudt vaccinen, siger mange nej.

- Efter planlægning og afvikling af 12 sæsoner med massevaccinationer mod influenza er mit bedste bud, at omkring 30 procent af personer i nøglefunktioner i øjeblikket vil lade sig vaccinere, siger Karsten Østergaard, bestyrelsesformand og medejer af Danske Lægers Vaccinations Service (DLVS).

Endnu mindre er lysten til et stik, hvis vi selv skulle hoste op.

Kun en femtedel af danskerne ville sige ja til selv at betale for vaccinen, som det vel at mærke ikke er muligt at købe sig til. Den bliver kun givet til særlige grupper, som Sundhedsstyrelsen har defineret.

Facebook
Twitter