Flertal ønsker kørekort til hunde

Et hundekørekort skal være obligatorisk. Det mener 72 pct. af danskerne ifølge en meningsmåling. Debatten om kamphunde har sat spørgsmålet på dagsordenen.

Et kursus bør være obligatorisk, før man anskaffer sig en hund, mener tre ud af fire danskere. (© stock.xchng)

Næsten tre ud af fire danskere - 72 procent - mener, at der bør være krav om, at alle har taget et kursus og fået et certifikat, når de anskaffer sig en hund. Et såkaldt "hundekørekort".

Det viser en ny meningsmåling, som YouGov Zapera har lavet for metroXpress.

Tallene glæder Sanne Rosbøe, der er formand for Dyreværnet og ofte oplever utilstrækkelige hundeejere på deres internat i Rødovre.

Mange problemhunde

- Alt for tit har folk ikke sat sig ind i, hvad det kræver at have hund. Vi får mange "problemhunde" ind, hvor det viser sig, at hundene faktisk er helt normale, men at familien ikke har kunnet give dem det, som racen kræver, fortæller hun.

Dyrenes Beskyttelse anslår, at mellem 10.000 og 15.000 hunde bliver aflivet årligt på grund af adfærdsproblemer, der skyldes utilstrækkelig opdragelse.

Det er kommet på dagsordenen i forbindelse med de mange sager om kamphunde, der er gået amok på det seneste, men både SF og Socialdemokraterne ønsker at indføre et alment hundekørekort, der ikke kun gælder bestemte racer.

Facebook
Twitter