Flertal for at undersøge skrotsag

En skrothandler, der uretmæssigt har betalt tre millioner kroner for meget i moms, kan nu se frem til at få sin sag genoptaget. Et flertal i Folketinget vil tvinge Skatteministeriet og Miljøministeriet til at løse sagen.

Skrothandler Finn Skytte har tre millioner kroner til gode hos staten (Foto: DR © DR)

Oppositionen i Folketinget kræver nu en sag om for meget betalt moms undersøgt.

Sagen er skrothandler Finn Skytte, der i årevis uretmæssigt er blevet tvunget til at betale moms, når han behandlede sine egne biler.

Gennem årene har Finn Skytte på den konto betalt 3 millioner kroner for meget i moms.

Selv om fejlen er klar for alle eksperter, så er skrothandleren alligevel endt i et spil mellem Skatteministeriet og Miljøministeriet.

Vil ikke betale tilbage

SKAT vil nemlig først betale momsen retur, når Miljøstyrelsen erkender fejlen. Og det vil Miljøstyrelsen ikke.

- Skatteminister Kristian Jensen og miljøminister Troels Lund Poulsen lader en borger blive kastebold mellem deres ministerier på en måde, så borgeren ikke får sin ret. Den lille mand trædes uden fode af ministeriel arrogance, siger socialdemokrat Nick Hækkerup til DRs 21 SØNDAG.

S: Uvildige advokater på sagen

Nu stiller S og SF beslutningsforslag om at det hele skal undersøges af uvildige advokater, så sagen kan blive afgjort, og der eventuelt kan placeres et ansvar for rodet.

- Ministrene har administreret i strid med gældende regler, også lang, lang tid efter man er blevet opmærksom på fejlen. Det piller ved fundamentet i vores demokrati, når skatteministeren og miljøministeren selv gør sig til lovgivere og ikke respekterer Folketinget, siger Nick Hækkerup, der er en af forslagsstillerne.

Minister lovede at undersøge

I april gav Skatteminister Kristian Jensen, V og Troels Lund Poulsen, V folketingets skatteudvalg løfte om at sagen blev undersøgt af Kammeradvokaten.

Men kammeradvokaten erklærede sig inhabil og undersøgelsen blev sat i bero.

- Ministrene har overfor Folketinget talt mod bedre vidende, hvilket giver anledning til vurdering af ansvar efter ministeransvarlighedsloven og arbejdsgangene internt i ministeriet, for sagen viser at det sejler i skatteministeriet, siger Nick Hækkerup.

Pinlig sag for regeringen

Og forslaget om undersøgelsen ser ud til at kunne samle flertal i Folketinget.

Både Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti og Tom Behnke fra de Konservative har over for 21 SØNDAG efterlyst en undersøgelse, der kan afslutte det, de kalder for en pinlig sag for regeringen.

Der er endnu ikke sat en dato for førstebehandlingen af beslutningsforslaget.

Facebook
Twitter