Flertal vil sende irakiske flygtninge hjem

To ud af tre danskere vil sende de afviste irakiske asylansøgere hjem. Kun hver fjerde vil lade dem blive i landet, viser meningsmåling.

Hvis formålet med de afviste irakiske asylansøgeres aktion i Vor Frue og Brorsons Kirke har været at rejse sympati for deres sag, har planen slået fejl.

66 procent af danskerne mener nemlig, at de afviste irakiske asylansøgere skal sendes tilbage til Irak, skriver Politiken.

Avisen har fået foretaget en meningsmåling blandt 1.396 danskere, og kun hver fjerde ønsker at lade de afviste irakere blive i landet. De sidste 10 procent er i tvivl.

Børn betyder ikke det store

Selv om flere af irakerne har børn i Danmark betyder det ikke det store for de adspurgte i undersøgelsen. Ifølge Politiken vil 57 procent stadig sende dem tilbage til Irak.

Meningsmålingen kommer som et godt skulderklap til regeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti. De tre partiers vælgere bakker nemlig næsten enstemmigt op om, at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil sende irakerne ud af Danmark

Næsten entydig opbakning

Henholdsvis 87 procent, 81 procent og 95 procent af Venstres, De Konservatives og Dansk Folkepartis vælgere mener, at de afviste asylansøgere skal sendes hjem.

Derfor gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bare, hvad vælgerne ønsker, da han tirsdag afviste at genåbne asylsagerne for de 282 irakere, som kan se frem til at blive udvist af Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk