Fly styrtet ned i hus på Femø - én dræbt

Et fly af typen Piper er styrtet ned i et hus på Femø nord for Lolland. Piloten i flyet omkom ved styrtet, mens en passager slap med forskrækkelsen.

Den 73-årige Vilhelm Trier fra Nærum i Nordsjælland blev vedmiddagstid dræbt i et flystyrt på Femø nord for Lolland, oplyserNakskov Politi.

En 70-årig passager fra Sandby ved Glumsø slap næsten uskadt,men er indlagt til observation på Nykøbing Sygehus.

Havarikommissionen og teknikere fra politiet er på vej til Femøfor at klarlægge omstændighederne ved ulykken, der ifølge etøjenvidne skete, da den 73-årige tilsyneladende fortrød en landingog ville lette igen, men ramte en lysmast og dernæst tilbygningenpå et hus.

Slap med skrammer

Både politiet og øjenvidnet, kroejer Asger Fanning, oplyser, atflyet rørte landingsbanen, da piloten gassede kraftigt op igen forat lette på ny. Men flyet af typen Piper kom ud af kurs og lettedekun få meter, inden den ene vinge ramte lysmasten. Flyet fortsatteover en vej, hvor det brød i brand mod huset. Ingen i huset komifølge politiet til skade.

Den 70-årige passager kunne selv stige ud af flyet. Han varrystet, men slap tilsyneladende med skrammer.

Flyet styrtede ned i det hus, der er genbo til Femø Kro påAskhavnsvej. Kroejer Asger Fanning så ulykken ske og slukkedebranden med en pulverslukker.