Flygtningedebat: Danmark skal lukke grænserne

Danmark bør lukke grænserne for flygtninge og indvandrere, siger DF og flere debattører. Læs den ene af to vinkler på flygtningestrømmen her.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at flygtningestrømmen er en sikkerhedstrussel for Europa og for Danmark. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

I debatten om flygtningestrømmen plæderer nogen for, at de europæiske lande får skabt en fælles løsning på problemet. Men andre ser strømmen af flygtninge og indvandrere som et “sikkerhedsproblem” og et “kulturelt angreb” på Europa. Derfor skal der gribes resolut til værks:

- Dansk Folkepartis politik er jo, at vi mener sådan set at man skal vende bådene omkring. Det er jo også det, man gør eksempelvis i Australien, og det mener vi at man skal begynde på, for ellers vil det her bare blive ved og blive ved og blive ved, sagde DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen, da han blev interviewet i Deadline på DR2 den 24. august.

Han mener, at vi må henvise flygtningene til hjælp i landene omkring deres hjemland:

- Jeg synes danmark skal være et land, der giver hjælp. Men vi skal altså også tænke på vores egne. Og hvis det er vi ønsker at bevare et land, der skal hænge bare nogenlunde sammen om 20 år, 30 år, 40 år, så bliver vi nødt til at finde på en ny måde at gøre det på. Man kan altså godt hjælpe mennesker på en anden måde end ved at give dem en opholdstilladelse, sagde han i Deadline.

Og det er den national-konservative debattør og historiker Morten Uhrskov enig i:

- Europa har ret til at forsvare sig selv, Danmark har ret til at forsvare sig selv mod det, der mere og mere ligner en invasion. Det er ikke en planlagt invasion, men vitterligt en invasion af alt, alt for mange mennesker, siger han.

Kæmpebøder for at flyve asylansøgere hertil

Uhrskov slår til lyd for, at Danmark enten opsiger eller omfortolker FN’s flygtningekonvention, der er grundlaget for asylansøgninger i Danmark. Men samtidig skal indvandringen til Danmark stoppes - med det samme:

- Det gør vi ved for det første at genoprette grænsekontrollen ned mod Tyskland og for det andet at fortælle flyselskaberne, at hvis de bringer folk ind, der har tænkt sig at søge asyl, så vil vi give dem kæmpebøder. Det er et spørgsmål om, at på 48 timer, helt bogstaveligt, kan man standse denne strøm, siger Morten Uhrskov.

Psykiater og blogger Henrik Day Poulsen mener, at vi i Europa skal lade være med at tro, vi kan løse hele verdens problemer. Hvis EU skal gøre noget, må det være at finansiere en lejr udenfor Europa. Her kan flygtningene få mad og vand - men ikke nogen økonomiske ydelser, som de får i Danmark:

Boykot golf-landene

- De her folk får jo også psykologisk nogle helt falske forventninger til deres fremtid, det synes jeg også er synd for dem. Det svarer jo til, at man placerede mig i Beverly Hills og sagde, nu kan du få lov til at få alle de penge, du gerne vil have, siger Henrik Day Poulsen.

Han påpeger også, at der er mange lande omkring Syrien, der stort set ikke har taget nogen flygtninge. Eksempelvis Golfstaterne:

- Jeg savner, at Europa fortæller de her lande at de er meget uansvarlige. Derfor mener jeg, at man skal sætte ind med en massiv boykot af de her lande. Man kunne starte med at inddrage landingstilladelserne for deres fly og lade være med at udstede visum til folk fra Golfregionen, siger Henrik Day Poulsen.

Facebook
Twitter