Flypassagerer fra Sverige: Ekstra stress, at toget måske ikke stopper

Hvis toget er mellem fem og ti minutter forsinket, så vil tog fra Sverige til København fremover droppe at stoppe ved Københavns Lufthavn. Det vil give ekstra stress, siger to flyrejsende.

Emma Swednastoh er på vej til Thailand og synes usikkerheden med toget giver ekstra stress. (© dr)

Det giver ekstra usikkerhed og stress, at man ikke ved, om togene mellem Sverige og Danmark standser ved Lufthavnen i Kastrup. Det siger to svenske flypassagerer, som vi fangede i lufthavnen tidligere i dag.

- Jeg så det først, da vi stod på Malmø station. Så blev man lidt stresset. Vi vidste det ikke før, og vi havde taget en taxa, hvis vi havde vidst det, fortæller Emma Swednastoh, der er på vej med familien på ferie i Thailand.

- Vi har en lang rejse foran os, man vil gerne have, at tingene glider, fortsætter hun.

Øresundstog fra Sverige skal ellers altid stoppe ved lufthavnen, men på grund af den id-kontrol, som svenskerne har indført, er der pladsmangel på Kastrup-stationen. Og det betyder, at tog, der er forsinkede i forvejen, kan vælge at undlade at stoppe i Kastrup. Det skriver Jyllands-Posten.

Gøsta Bergman accepterer, at id-kontrollen måske giver ekstra rejsetid. (© dr)

Også Gøsta Bergman ærgrer sig over usikkerheden, men han accepterer, at det er sådan, så længe id-kontrollen er et krav.

- Det bliver mere omstændigt, men hvis man ved det, må man planlægge sig ud af det. Jeg bor i Blekinge, så uanset er det lettere for mig at tage til København fremfor Arlanda, forklarer han.

Øresundstoget kører i visse tilfælde uden om lufthavnsstoppet og fortsætter ind mod København:

  • Hvis et tog er forsinket mere end fem minutter, kører det uden om lufthavnen
  • Hvis et tog er over ti minutter forsinket, stopper det dog i lufthavnen, men kører så ikke længere end til Københavns Hovedbanegård. Her tager et nødtog over og fragter passagerer på Kystbanen.