Fodboldspillere slipper med 25 procent i skat

Sportsfolk kan ansættes på forskerkontrakter, der betyder, at de kun skal betale 25 procent i skat.

Flere danske fodboldklubber benytter sig af et hul iKildeskatteloven, der betyder, at de kan ansætte fodboldspillere påkontrakter, hvor de kun betaler 25 procent i skat.

Ifølge loven kan personer, der er udstationeret i Danmark, nøjesmed at betale 25 procent i skat de første tre

år, hvis de er ansat som eksperter på såkaldte'forskerkontrakter'.

De konservatives Flemming Hansen var med til at vedtage loven i1992, og han siger til TV-Avisen, at idéen bag loven var attiltrække gode hjerner fra udlandet til dansk forskning ogerhvervsliv. Han understreger, at det ikke var formålet, atfodboldspillere skulle slippe billigere i skat.

Blandt dem, der har benyttet sig af loven, er den nuværendefodboldlandstræner, Bo Johansson, der var ansat på forskerkontrakt,da han var træner i Silkeborg. Fodboldspilleren Bjarne Goldbækspillede også tre år på forskerkontrakt i FCK, før han blev solgttil engelske Chelsea.

Superligaklubben Aab har ansat fem udlændinge påforskerkontrakter, og klubben indrømmer overfor TV-Avisen, at deudnytter loven for at kunne tiltrække spillere.

Selv om der således handles imod lovens intentioner, er der ikkepolitisk opbakning om at ændre på kildeskatteloven. De radikalesskatteordfører, Morten Helveg Petersen er godt tilfreds med, atloven trods alt virker, fordi den tiltrækker udenlandsk ekspertisetil erhvervslivet og forskerverdenen.

Facebook
Twitter