Fodboldtossen skal i fængsel

Den 29-årige mand, oftest betegnet fodboldtossen, der forsøgte at overfalde dommeren under fodboldlandskampen Danmark-Sverige i Parken den 2. juni, er idømt 20 dages fængsel. Ubetinget.

Den fodboldtosse, der ødelagde landskampen mod Sverige 2. juni er idømt 20 dages ubetinget fængsel i Østre Landsret. På billedet forsøger landsholdsspiller Michael Gravgaard at holde tilskueren væk fra dommer Herbert Fandel. (Foto: Anders Wiklund © Scanpix)

Den 29-årige mand, der løb ind på banen under en fodboldlandskamp mod Sverige, har fået skærpet sin dom til 20 dages ubetinget fængsel.

QuickVote: Fodboldtosse

I byretten fik han en betinget straf.

Det var anklagemyndigheden, statsadvokaten, der ankede den dom på 30 dages betinget fængsel, som manden blev idømt i Københavns Byret i september.

Da sagen blev behandlet i byretten i september slap han med 30 dages betinget fængsel, blandt andet fordi byretsdommeren mente, at sagen i forvejen havde taget hårdt på manden.

Langede ud efter den tyske dommer

Manden løb på banen i slutminutterne af kampen og langede ud efter den tyske dommer Herbert Fandel, der netop havde dømt et straffespark til svenskerne, som dermed stod til at vinde den vigtige kvalifikationskamp til EM.

Den 29-årige blev den 4. september i Københavns Byret dømt for ulovlig indtrængen og forsøg på vold.

Samtidig har Parken bebudet et civilt søgsmål mod manden, da Parken mistede entreindtægter, fordi de efterfølgende hjemmekampe for landsholdet ikke måtte spilles i København.

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, afgjorde kampen ved skrivebordet og dømte Sverige som vinder med 3-0.

Facebook
Twitter